Celebrity Cruises satser på utsikt med sitt nye skip Celebrity Edge

Få en omvisning på det luksuriøse cruiseskipet.

Upåklagelig havutsikt fra lugaren, bassenget og restauranten er noe av det som skal skille Celebrity Edge fra andre cruiseskip.

I en svært konkurransedrevet turistindustri, prøver cruiseselskapene stadig å overgå hverandre med innovasjon. Tidligere denne uken presenterte Celebrity Cruises, som eies av Royal Caribbean Cruises, sitt nye cruiseskip Celebrity Edge.

Her er det en rekke nyvinninger, blant annet 918 Edge-lugarer med vinduer som går fra gulvet til taket, noe som gir en førsteklasses utsikt ut mot havet. Dette har også gitt en bedre utnyttelse av plassen, fordi lugarene nå kan legges helt ut til kanten av skipet. Dermed blir for eksempel badene i Edge-lugarene 20 prosent større enn det man ellers kunne forvente, skriver Bloomberg

– Gjestene våre vil ikke bare skumme verden som i et magasin, de vil føle seg knyttet til den, sier administrerende direktør Lisa Lutoff-Perlo i Celebrity Cruises ifølge nettstedet Traveller.

Les også: – Årets beste cruise-opplevelser

«Magisk teppe»

Dette er bare en av designnyhetene som har bidratt til å trekke prisen per Edge-skip opp til 8,5 milliarder kroner, skriver Bloomberg.

Et «magisk teppe» som er en slags heis, festet på utsiden av skipet, som beveger seg mellom dekk 2 og dekk 16, er noe annet som skiller Celebrity Edge fra andre cruiseskip.

Den tennisbanelange plattformen endrer plassering og formål i løpet av dagen. Når den er plassert utenfor dekk to fungerer den som et stilig område for landgang. Ved dekk fem serveres det lunsj med utsikt på plattformen. På dekk 14 fungerer det «magiske teppet» som en forlengelse av bassengområdet, av og til med en DJ som står for musikken. Og på kveldstid legger parkerer heisen ved dekk 16 der den blir en eksklusiv restaurant med upåklagelig utsikt, skriver nettstedet.

– Hvor ellers i verden kan du få denne opplevelsen av å sitte 16 etasjer over sjøen, spise middag i månelys med en utsikt mot Barcelona?, sier Lisa Lutoff-Perlo til Bloomberg.

Les også: Carnival vil forvandle cruiseskip til smartbyer

Første cruise i desember 2018

Utsikt har vært en viktig faktor når Edge-skipet har blitt designet, og selv når gjestene selv bader i bassenget, skal de ha god utsikt over havet.

Skipet Celebrity Edge skal i drift i desember neste år og første tur går fra Fort Lauderdale i Florida til Karibia.

Det er det første av fem skip som skal bygges i samme klasse, skriver Traveller.

Les også: Rekordhøyt antall cruisepassasjerer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden