Meny

Graffitikunstner Banksy åpner hotell ved den israelske muren

Et veggmaleri signert Banksy som viser en israelsk soldat og en palestiner i full gang med putekrig. Foto: AP Photo/Dusan Vranic
Walled Off Hotel reklamerer med stygg utsikt: Den israelske muren.

Ingen vet hvem som skjuler seg bak pseudonymet Banksy, graffitikunstneren som siden slutten av 1990-årene har skapt seg et stort navn gjennom å lage gatekunst som behandler temaer som politikk, kultur og etikk.

Banksy står bak flere hendelser som har resultert i avisoverskrifter, som da han i august 2005 malte ni bilder på Israels barriere på Vestbredden. Et av dem viste en stige som gikk over muren, mens et bilde viste av et barn som gravde et hull i muren.

To år senere tegnet han en serie bilder på veggene i Betlehem, deriblant en liten jente med musefletter som kroppsvisiterer en israelsk soldat som står med hendene opp mot veggen.

Les også:  Banksy byr på grotesk kunst i Dismaland

(Saken fortsetter under)

Hva med å spise frokost mens man "nyter" utsikten? Foto: AFP Photo

Nå returnerer den britiske graffitikunstneren med et nytt stunt på Vestbredden. 11. mars åpnes dørene til Walled Off Hotel som ligger i et israelsk-kontrollert nabolag i Betlehem, melder AFP Relaxnews.

Hotellet, som totalt har ti rom, reklamerer med det som for enkelte best kan beskrives som verdens verste utsikt: Den israelske muren.

Banksys talsmann forklarte under en pressevisning at hotellet ikke bare er ment som et kunstnerisk standpunkt, men at det også skal fungere som et fungerende hotell der samtlige ti rom leies ut til betalende gjester.

På grunn av urolighetene i området, har turismen gått ned i Betlehem de seneste årene. Banksy håper flere turister vil besøke Vestbredden og se hvordan det egentlig er.

Hvis det er trygt nok for en gjeng med pysete kunstnere, er det trygt nok for hvem som helst, skrev han i en uttalelse i 2011.

Les også:

Banksy harselerer med Syria - skyter ned Dumbo

Graffitikunstneren Banksy vekker oppsikt i New York

Reise
Populært