Disse byene er stemt frem som verdens mest sosiale

Göteborg er Sveriges nest største by, og byen kalles i blant "Lille London" eller "Sveriges framside".Foto: Colourbox.com
Göteborg er Sveriges nest største by, og byen kalles i blant "Lille London" eller "Sveriges framside".Foto: Colourbox.com

Söta bror sikrer seg gull- og sølvmedaljen i en fersk reiselivsstudie, mens danskene legger seg på en sjetteplass.

Dette er verdens ti mest sosiale storbyer:

  1. Gøteborg
  2. Stockholm
  3. Chicago
  4. Boston
  5. New York
  6. København
  7. Madrid
  8. Roma
  9. Hamburg
  10. Dublin

Den svenske storbyen Gøteborg kan slå seg på brystet som byen med de sterkeste sosiale antennene. Det slår en ny stor studie i global omgjengelighet fast.

Studien er gjennomført av bookingsiden Hostelworld som har analysert holdninger og sosial atferd til 12.188 innbyggere fra 39 storbyer fordelt på 28 land.

Like bak Gøteborg følger den svenske hovedstaden Stockholm, mens Chicago sikrer bronseplassering.

Les også: Slik vil reiselivet se ut i 2017

En av årsakene til at Gøteborg går av med seieren, skal ifølge Lonely Planet være at en stor andel av innbyggerne benytter den minste lille unnskyldning til å samles i festlig lag. Innbyggerne skal samtidig utmerke seg for å være mer opptatt av felleskapet enn den enkeltes behov.

Den samme studien slår fast at sosiale reiser er en sterkt økende trend; ifølge Hostelworld velger stadig flere unge reisemål basert på utsiktene til sosiale opplevelser fremfor kulturelle.

Les også: – Dette er verdens ti beste strender

Personvernpolicy