Hanoi: Turister strømmer hit for å drikke kaffe med eggeplomme

<p>HEMMELIG OPPSKRIFT: Eggekaffen på kafeen Giang i Hanoi består av eggeplomme, men også litt smør og ost, ifølge innehaver Nguyen Van Dao. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
HEMMELIG OPPSKRIFT: Eggekaffen på kafeen Giang i Hanoi består av eggeplomme, men også litt smør og ost, ifølge innehaver Nguyen Van Dao. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Melkemangel på 1940-tallet fikk kreativiteten til å blomstre hos en barmann i den vietnamesiske hovedstaden Hanoi. Dermed oppstod eggekaffen.

Kafeen Giang i Hanoi har blitt berømt for sin cà phê trúng, eller eggekaffe. Turister som besøker Vietnams hovedstad valfarter nærmest hit for å prøve den spesielle drikken det går gjetord om, melder The Guardian.

Giang ligger i en travel gate i Hanois gamleby og skal ikke være lett å finne. Men de som leter etter den originale eggekaffen, lar seg ikke stoppe av det.

Vel fremme kan man velge mellom varm eggekaffe eller en iskaffevariant av drikken. Er man ikke glad i kaffe, finnes også en kakaovariant med eggplomme i.

Reisereportasje: Fengslet av Hanoi

Kafeen som har åpent hver dag fra 07.00 til 22.30, drives i dag av Nguyen Van Dao som er sønn av mannen som oppfant drikken i 1946. Nguyen senior jobbet på et hotell i Hanoi og brukte vispet eggeplomme som erstatning for melk, en råvare det var vanskelig å få tak i på det tidspunktet. Selv om situasjonen er en annen nå, lever eggekaffen videre.

En oppskrift som er å finne på kafeens nettside, består av kaffe, kondensert melk, kokende vann og eggeplomme. Men ifølge Nguyen er oppskriften de bruker i kafeen hemmelig. Han avslører imidlertid overfor The Guardian at litt smør og ost også er med i blandingen. Resultatet er en tykk, søt kaffedrikk.

På Instragram er det mange som har lagt ut bilder av den berømte kaffedrikken fra Giang. Den varme varianten serveres i en skål med varmt vann.

I nabolandet Thailand kan du forøvrig få kaffe brygget på bønner som har passert gjennom tarmsystemet til elefanter.

Les mer: Snabla dyr møkkakaffe

Les også: – Tre til fem kopper kaffe daglig beskytter hjertet

Personvernpolicy