Tips til å spare penger på reise - fra en som har besøkt alle verdens land

SPARETIPS: Vær fleksibel når det gjelder tid og reisemål, og når reisen først er booket bør du bli kjent med stedet før du reiser dit, på denne måten kan både selve reisen og opplevelsene bli billigere. Foto: Colourbox.com
SPARETIPS: Vær fleksibel når det gjelder tid og reisemål, og når reisen først er booket bør du bli kjent med stedet før du reiser dit, på denne måten kan både selve reisen og opplevelsene bli billigere. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som 24-åring kom James Asquith i Guinness rekordbok som den yngste som hadde besøkt alle verdens suverene stater. Nå deler han sine sparetips.

Artikkelen fortsetter under annonsen

28 år gamle James Asquith fullførte i august 2013 en reise som sørget for at han ble den yngste person i verden som hadde vært innom alle verdens selvstendige stater. For det havnet han i Guinness rekordbok.

Da han var 18 år hadde han spart nok penger til å ta et friår fra utdanning og legge ut på en reise til Sørøst-Asia sammen med 18 venner. Han ble for alvor bitt av reisebasillen og var på reisefot de fem neste årene, skriver Lonely Planet.

Reiseguiden har bedt den britiske reisevante mannen, som nå jobber i bank, om å dele sine beste sparetips. Her er noen av dem:

1. Vær fleksibel, både når det gjelder tid og reisemål. For eksempel kan du få billige flyreiser ved å søke på uspesifisert reisemål og søke etter reiser over en lang tidsperiode. Kan du unngå høysesong og populære reisedager, kan det også være veldig gunstig med tanke på pris, råder Asquith.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sparer mest penger ved å booke hotell på søndag

2. Vurder andre transportmidler enn fly. Er du ute på en lengre reise, kan du gjøre så mye som mulig av reisen i et land eller på et kontinent med buss og tog. Da kan du både spare penger og se mye mer av landene du reiser i.

3. Gjør research før du reiser. Så kan du for eksempel finne severdigheter som har gratis inngang, sjekke når det er «happy hour» på barer og spisesteder og andre måter å sikre deg billige opplevelser.

4. Vær eventyrlysten. Spis for eksempel lokal «street food», som er mye billigere enn et måltid på restaurant.

5. Bli med på gratis guidede turer, som du finner i mange byer, eller lag en rute selv og legg ut på byvandring på egenhånd, råder briten.

Les også:

– Vinterens billigste ferieland

– Styr unna dobbel avbestillingsforsikring

Les også: Fem smarte knep som gir deg billigere leiebil