Meny

Apollo spår:

– Kan risikere et utsolgt Hellas

FERIEFAVORITT. En av strendene på Marathi på Akrotiri-halvøyen ved Chania på Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Over 750.000 nordmenn kommer til å bestille pakkereise i sommer, ifølge Apollo.

Over 8 milliarder kroner kommer til å gå med på sommerens reiser, og Hellas er den soleklare favoritten. Det melder reiseselskapet Apollo.

De tror landet kommer til å bli årets chartervinner.

Les også:  Studie: Reise gir høyere lykkefølelse enn bryllupsdagen

– Hellas utsolgt

Salget av reiser til Hellas har økt med 17 prosent viser ferske tall og totalt 750.000 nordmenn kommer til å bestille en pakkereise i sommer, viser en undersøkelse.

Av disse vil 43 prosent gå til en gresk øy, skal vi tro reiseselskapet.

– Fortsetter det i dette tempoet kan vi risikere et utsolgt Hellas i fellesferien allerede innen påske. Med situasjonen i Tyrkia skapes det et press på Hellas somreisemål fra hele Europa, sier Erik Haug, direktør i Apollo.

Også Ticket, Norges største reisebyråkjede, melder om en salgsøkning. Sammenliknet med fjoråret skal så langt 14 prosent flere på tur i 2017. 

Hellas, Spania og Kroatia de mest populære reisemålene.

– Det er stor kamp om plassene, så hvis man ønsker seg til et spesifikt sted eller hotell i et av disse landene bør man ikke vente for lenge, konkluderer Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef.

Les også: Bjørn Kjos: – Jeg kommer ikke til å holde på til jeg er 80 år

– Det lille ekstra

En undersøkelse gjennomført av SIFO viser at ti prosent opplyser at de planlegger å reise mer i år enn fjoråret. 

Også de siste tallene fra Finn.no viser at hele 24 prosent ønsker å bruker mer penger på reise i 2017.

– Mat, drikke, utflukter og aktiviteter blir stadig viktigere for oss på ferie. Vi skal leve «det søte liv» og kutter sjeldent ned på feriebudsjettet. Faktisk gjør vi snarere tvert om: Norge er det landet i Norden hvor man selger mest fire og fem-stjerners hoteller, sier Haug og får støtte fra Wolff Andresen i Ticket:

– Nordmenn er blitt mye mer kvalitetsbevisste. Vi vil ha firestjerners hotell og oppover, og unner oss det lille ekstra på ferie.

Les også:  Undersøkelse: Hit vil nordmenn reise i 2017

Reise
Populært