Meny

Endelig er det snø i alpinbakkene

GODE FORHOLD. I Norefjell er det masse snø og godt føre, skal vi tro daglig leder Marius Arnesen. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Det så lenge dystert ut for alpint- og skiglade her til lands.

Snøen har latt vente på seg og kuldegradene har også glimtet med sitt fravær i store deler av landet.

Nå kan vi allikevel frydes over snø og flott føre i alpinanleggene rundt om i Norge, og det er gode prognoser for enda mer snø.

GODE FORHOLD. Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening melder om gode forhold i alpinanlegg over hele landet.

Les også: Dette må du huske i sprengkulda

Camilla Sylling Clausen, daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening, sier det er gledelig at det er kommet kuldegrader så flere av alpinanleggene kan produsere snø.

– Vi føler at vinteren endelig er i gang, sier hun til ABC Nyheter.

– Gode forhold i anleggene

Clausen sier nordmenn ikke må bekymre seg over været og heller komme seg ut i bakkene.

– Det er lett å sitte hjemme i byen og være redd for mildværet som har vært i det siste. I alpinanleggene har det denne uken blitt gode forhold. Vi hadde en veldig tidlig sesongstart i november, hvor mange av anleggene fikk snø i bakkene. Nå som det er kaldt igjen ligger den snøen som et grunnlag som gjør det lettere å få mer snø i bakken, forteller Clausen.

En annen som er svært fornøyd med den siste ukens kuldegrader er Marius Arnesen, daglig leder i Norefjell. Bare halvannen time utenfor Oslo finner du skisenteret som i dag har 30 cm snø i bakkene sine med 12 av 14 heiser åpne.

Les også:  – Det er ikke få som har fått sitt første hjerteinfarkt etter snømåking

Norefjell på topp

KLART I NOREFJELL. Marius Arnesen er daglig leder i Norefjell og forteller at 12 av 14 bakker er oppe. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .

– Vi er veldig fornøyde med gjestetallene så langt denne vinteren i forhold til tempraturene. Det har vært mange hyggelige tall rundt om i Norge, men også steder hvor det har vært kritisk, sier Arnesen.

I Norefjell har de i år sett en 25% økning fra i fjor i anlegget, til tross for mildvær og lite snø. Arnesen tror økningen skyldes at det er mer snø der enn andre steder i Oslo-området.

– Vi har også fått åpnet mer anlegg enn det vi hadde i fjor. Vi bygget ut anlegget i sommer og lagde blant annet et vannreservoar. Det har vært helt avgjørende for de gode tallene våre, forklarer den tidligere alpinlandslagssjefen.

Han håper naturligvis på enda mer snø utover 2017.

– Vi kaller oss gjerne snø-bønder, for kommer det snø så kommer det folk. Vi ønsker snøen hjertelig velkommen!

Mange i bakken i jula

Camilla Sylling Clausen er enig, og sier det ser bra ut med føre i stort sett hele landet nå. At de nesten måtte starte på null igjen er et glemt kapittel.

– Det er mye bedre humør rundt om i anleggene nå, og vi er veldig fornøyd med hvordan det ser ut. Julen var jo nesten halvvert i forhold til i fjor i form av fridager, så vi var litt bekymret for at folk ikke fikk tatt seg tid til å reise bort. 

Det viser seg å ikke være tilfellet, forklarer Clausen.

Les også:  Vinterløping er bedre for kroppen

– Tregt i nord

Hun var selv på vei til Hemsedal fredag ettermiddag, og kan fortelle om gode forhold og mye snø i bakkene.

Også Kvitefjell, Hafjell, Hemsedal og Trysil ligger godt an, selv om de aller fleste anleggene nok gjerne skulle hatt mer natursnø.

Det er ingen tvil om at flere hundre snøkanoner har gått for full guffe den siste uken.

Bergensområdet har også fått masse snø, opplyser Clausen, og forteller at Eikedalen og de omkringliggende anleggene nå har kommet i gang for fullt. Også i nord er de kommet i gang, selv om det har gått litt tregt med snø.

Les også:  Lite snø har skapt rekordinteresse for skøyter

Reise
Populært