Studie:

Hotell-bibelen er i ferd med å sjekke ut

Stadig færre hotell-nattbordskuffer inneholder de hellige tekster. Foto: Javi Vázquez/Flickr
Stadig færre hotell-nattbordskuffer inneholder de hellige tekster. Foto: Javi Vázquez/Flickr

Like sikkert som tørre håndklær på badet, har det ligget en bibel i nattbordskuffen på hotellrommet. Nå er imidlertid situasjonen annerledes.

Det er opp til hvert enkelt hotell om bibelen skal inngå blant fast inventar på rommene eller ikke. Nå viser en fersk studie foretatt av STR at kun 48 prosent av USAs 53.000 hoteller tilbyr verdens mest solgte bok som sengelektyre. Det er en nedgang på 96 prosent siden 2006, melder Lonely Planet.

Verdens største hotellselskap, Marriott International, er blant de som nå snur ryggen til hotellbiblene. Nylig besluttet de at ingen religiøse materialer skal tilbys gjestene som en naturlig del av rominnredningen ved to av deres nye hotellmerkenavn, Moxy og Edition.

– Religiøse bøker passer ikke overens med identiteten til de to merkenavnene, forteller selskapets talskvinne Felicia Farrar McLemore til Los Angeles Times.

Les også: Stadig flere hotell tilbyr luksus for firbente

(Saken fortsetter under)

Marriott International har bestemt seg for å utelukke bibelen fra flere av deres nye hoteller. Foto: AP/Rick Lew
Marriott International har bestemt seg for å utelukke bibelen fra flere av deres nye hoteller. Foto: AP/Rick Lew

Gruppen Freedom From Religion Foundation har drevet aktiv kampanje for å få hotellene til å fjerne bibler fra hotellrommene og har kunnet notere seg økende grad av suksess i løpet av året som er gått.

Dette blir støttet opp av bransjeeksperter Los Angeles Times har snakket med.

– Hotellene har behov for å appellere til yngre amerikanske reisende som er mindre troende enn sine foreldre eller besteforeldre, mener Carl Winston, direktør ved San Diego State University’s L. Robert Payne School of Hospitality and Tourism Management program.

– Samtidig ønsker hotellene å unngå å krenke internasjonale reisende som muslimer eller buddhister. Til slutt trekkes det frem at hyller i økende grad har erstattet nattbord med skuffer når rom skal innredes. Dermed blir det vanskeligere å tilby en bibel på diskret vis.

Les også:

Her kan du ankomme hotellet på ekte James Bond-vis

Frittgående barn irriterer mest på hotell

Dette blir verdens første hotell med egen regnskog

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden