«Planet Earth II» gir økt salg av villmarksreiser

Se kongeørn slåss om et revekadaver i de franske alpene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiselivsaktør melder om stadig flere TV-publikummere som legger ferien til villmarken for å se dyrene fra «Planet Earth II» med egne øyne og kameralinse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden premieren på BBC Earth søndag 6. november, har «Planet Earth II» trollbundet millioner av TV-tittere over hele verden med sine grensesprengende naturbilder. Ofte er vi kommet tett innpå scener og atferd som ikke er blitt filmet tidligere.

Livsfarlige kjempevaraner på Komodo-øya, dansende grizzlybjørner i Rocky Mountains og snikende leoparder ved Indias mest folkerike by - BBCs naturfotografer har reist til 40 land over hele verden for å filme «Planet Earth II». Nå melder reiselivsaktør om smitteeffekt blant TV-seerne.

Les også: Her kan du oppleve stjernene i «Planet Earth II»

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Ibex-killinger flykter fra rev i stupbratte fjellsider i Israel

Britiske Exodus spesialiserer seg på reiser der opplevelser og eventyr står i fokus, og ofte med ville dyr på programmet. I en fersk pressemelding skriver de at de har merket en betydelig pågang fra TV-seere som har sett naturfilmserien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Intet annet TV-program viser frem steder og dyreliv bedre enn «Planet Earth II». Derfor er det ingen overraskelse at flere mennesker ønsker å ta det et skritt videre og oppleve disse fantastiske dyrene med egne øyne, forteller Jae Hopkins, reiseekspert hos Exodus i en pressemelding.

Ifølge Lonely Planet har Exodus opplevd en økning i antall bestillinger på 61 prosent siden premieren på naturfilmserien i starten av november. Mer enn tolv millioner benker seg ukentlig for å se «Planet Earth II», og Exodus oppgir at trafikken på deres hjemmesider øker betraktelig i tidsrommet rundt da programmet er på luften søndag kveld.

VIDEO: Dovendyrene i Panama er kanskje ikke de raskeste dyrene på kloden, men de er overraskende effektive svømmere.

Planet Earth II vises på BBC Earth søndager kl. 21.00.

Les også:

Slangemareritt på stranden

Filmet dødskamp mellom flaggermus og skorpion første gang