Fotturer i Midtøsten: – Her kan turister vandre gjennom historien

Turoperatører i Midtøsten ønsker å friste deg til å gå Jordan på langs. Reisen er 600 kilometer og tar 36 dager.
Turoperatører i Midtøsten ønsker å friste deg til å gå Jordan på langs. Reisen er 600 kilometer og tar 36 dager. Foto: Shutterstock

Midtøsten har mer å by på enn krig og uroligheter. De har også vakre fotturer.

Palestina, Jordan, Israel, Libanon og Tyrkia er kanskje ikke så kjent for sine flotte turstier, men det ønsker turoperatører i Midtøsten å gjøre noe med.

Ifølge rapporten Global Trends 2016, som er basert på markedsundersøkelser fra Euromonitor, ønsker stadig flere turister å oppleve destinasjoner utenfor allfarvei. På reiselivsmessen World Travel Market i London denne uken, benyttet flere turoperatører muligheten til å snakke varmt om de flotte turmulighetene i Midtøsten, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Abraham Path avsluttes i Beersheba. Foto: Colourbox
Abraham Path avsluttes i Beersheba. Foto: Colourbox

Gå i Maria og Josefs fotspor

Mens mange nok har vurdert å gå Inca Trail til Machu Pichu, men på grunn av urolighetene i Midtøsten, har antageligvis ikke like mange vurdert Nativity Trail, Abraham Path, Jordan Trail og Libanons fjellstier.

Nativity Trail er veien Maria og Josef gikk fra Nasaret til Betlehem, hvor også beduinstammer har bodd i flere hundre år og den israelske patriarken Jacob holdt til. Abraham Path er en fottur i Midtøsten som passerer stedene som den israelske patriarken Abraham besøkte, ifølge eldgamle religiøse tekster. Turen starter i nordlige Tyrkia, nærmere bestemt Yuvacalı. Endestasjonen er Beersheba, som er den største byen i Negevørkenen i det sørlige Israel.

Les også: Åpnet Jesus’ krypt for første gang på århundrer

(Saken fortsetter under bildeserien)

Wadi Hasa i Jordan er en del av Jordan Trail. Foto: COLOURBOX

600 kilometer på 36 dager

Jordan Trail er en fottur som nok passer en erfaren turgåer best - her går du nemlig Jordan på langs. Turen er 600 kilometer lang og tar 36 dager. Ifølge turoperatøren Jordantrail.org er ruten spekket med vakker natur, alt fra grønne fjellsider i nord til den brutale ørkenen i sør.

– Både Nativity Trail, Abraham Path, Jordan Trail og Libanons turstier gjør at turister kan vandre gjennom historien, samt gi innbyggerne i bygdene de besøker en ny inntektsmulighet, sier Michel Awad i Tourism Palestina til AFP Relaxnews.

De fleste som reiser til disse områdene, har fått nyss om fotturene via familie, men det spås at interessen blant ordinære turister vil øke.

Å gå pilgrimsveier blir stadig mer populært i Europa, ikke bare blant religiøse, men også sekulære. De mest populære er pilgrimsferden Santiago de Compostela, som flere hundre tusen turgåere vandrer hvert år.

Les også: Her kan du oppleve stjernene i «Planet Earth II»

Reiseråd:

  • Utenriksdepartementet fraråder reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig områder i Jordan som er nærmere enn tre kilometer til grensen mot Syria og Irak.
  • Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Gaza. Reisende oppfordres til å vise aktsomhet ved reiser til og opphold på Vestbredden.
  • Utenriksdepartementet fraråder reiser eller opphold i grenseområdene i Tyrkia som er nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria.
  • Utenriksdepartementet fraråder alle ikke nødvendige reiser til grenseområdet (40 km) mot Gaza i det sørlige Israel.
  • Reisende oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no

Kilde: Utenriksdepartementet

Les også:

Dette er de amerikanske presidentenes favoritthoteller

Kan bli innreisekontroll til USA på norske flyplasser

Nå er det slutt på «verdens verste» landing

Personvernpolicy