Thailand tilrettelegger flere turistruter for funksjonshemmede og eldre

– THAILAND FOR ALLE: Khon Kaen er første provins i Thailand som skal gjøres lettere tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelser. Foto: Colourbox.com
– THAILAND FOR ALLE: Khon Kaen er første provins i Thailand som skal gjøres lettere tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelser. Foto: Colourbox.com

Åtte ruter rundt om i Thailand skal gjøres helt tilgjengelige for besøkende med nedsatt funksjonsevne.

Turist- og sportsminister Kobkarn Wattanavrangkul lanserte tidligere denne uka planene om å gjøre åtte turistruter bedre tilgjengelig for alle besøkende, skriver Lonely Planet.

– Fantastiske Thailand betyr fantastiske Thailand for alle, sa ministeren under FN-konferansen World Tourism Day i Bangkok.

Rutene skal omfatte hver av Thailands store regioner og skal være tilrettelagt for alle som ellers synes det er utfordrende å være turist, enten det skyldes rullestolbruk, synshemming, hørselsproblemer eller høy alder.

Wattanavrangkul innrømmet at Thailand har et langt lerret å bleke når det gjelder universell utforming.

Les også: Revolusjonerer reiser for rullestolbrukere

– For bedre å forstå utfordringene forsøkte jeg å nå hotellet i en rullestol og det var ikke mulig. Alt starter med universell utforming for å sørge for at de riktige fasilitetene er på plass, sa hun og la til at det ville kreve et samarbeid mellom offentlig og privat sektor.

Pilotruta vil være en reise gjennom provinsen Khon Kaen i det nordøstlige Thailand. Målet er å fjerne alle problemene med med tilgjengelighet for besøkende, helt fra ankomst til avgang, skriver Lonely Planet.

Les også: Funksjonshemmede føler seg ekskludert i kulturlivet

Personvernpolicy