Meny

SAS advarer mot falsk lokkekampanje på Facebook

SAS gikk tirsdag ut med advarsel mot et nytt svindelforsøk, som dukker opp på Facebook i anleding selskapets 70-årsjubileum, som feires i disse dager. Foto: Johan Nilsson (NTB scanpix)
Flere Facebook-brukere har allerede delt det falske SAS-tilbudet, som i utgangspunktet lokker med gratis reiser om du deler.

Flyselskapet gikk tirsdag formiddag ut med advarsel mot et nytt svindelforsøk, som dukker opp i anledning selskapets 70-årsjubileum som feires i disse dager.

IKKE DEL VIDERE: Dukker dette «tilbudet» opp i Facebook-feeden din, så er det viktig å ikke la seg friste, for tilbudet er ikke reelt og SAS sier de ikke står bak. Foto: Skjermdump (Facebook)

– Vi har fått et stort antall henvendelser fra kunder som undres over om dette er riktig. De fleste forstår nok at dette er spam, men det er tragisk at noen forsøker å lure folk på denne måten, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til Stavanger Aftenblad, som først omtalte saken.

Les også:  Nordmenn tagges i svindelannonser på Facebook

Det er dessverre ikke noe nytt at svindlere bruker nye og utspekulerte metoder for å lure folk. Spam og svindelforsøk får mange nærmest daglig tilsendt på epost. Samtidig er det gradvis blitt vanligere å oppdage lignende varianter på Facebook.

Les også: Derfor liker vennene dine falske Facebook-videoer

Det er heller ikke første gang SAS har vært forsøkt brukt som lokkemiddel,. Selskapet sier til avisen at de tar IT-sikkerheten alvorlig og bruker mye ressurser på å finne ut hvem som står bak svindelforsøkene.

Når det gjelder dagens «tilbud», er også informasjonssjef Johansen soleklar:

– Ikke klikk dere inn på denne lenken og ikke del den. Den er falsk, sier han til Aftenbladet.

Les også:

Slik prøver svindlerne å lure deg

Svindlere utgir seg for å være skatteetaten

– Ikke la deg lure hvis du blir oppringt av dette nummeret

Reise
Populært