Skal du til Spania i sommer? Da har du varmt vær i vente

Sentrale og sørlige deler av Spania vil oppleve temperaturer opp mot 38 grader denne uken. Det betyr gul væralarm.

Søndag endret statsmeteorologen i Spania væralarmen fra normalt til gult for sentrale og sørlige deler av landet. Det betyr temperaturer over 36,6 grader.

I Madrid har den heftige sommervarmen allerde meldt sin ankomst.

– Det er forferdelig. Jeg har ikke oversikt over hvor mye vann jeg drikker i løpet av en dag. Når du er ute i sola, beveger deg og løper rundt, så er varmen forferdelig, sier servitør Juan Henriquez, som jobber på en uterestaurant i Madrid, til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Spania utenfor turistløypa

Heten påvirker turistnæringen

Turistguide Davide Tallano merker at heten påvirker turistenes interesse for å dra på sightseeing i storbyen.

– Det er vanskelig. Det er mange folk som kommer, men de unngår de verste tidene på døgnet. Fra 12 til 16 er denne plassen helt tom, og ingen vil være med på turen vi arrangerer, sier Tallano til Reuters.

Les også: Du kan få bøter for merkelige ting i Spania

Ikke en hetebølge helt enda

Statsmeteorologen i Spania opererer med tre væralarmer: normalt, gult og rødt. For at det skal bli varslet rød alarm må det ventes temperaturer på over 38,6 grader i tre eller flere dager i strekk. Foreløpig er ikke heten fullt så brutal i Spania, men det er forventet varmere vær utover uken.

Les også: Stor undersøkelse avslører globale strandvaner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus