Fjellhyttemarkedet tar av - meglere må avbryte ferien

<p>Vanligvis er det høst- og vintermånedene som er mest populære for fjellhyttesalg. I år er det annerledes.</p>
Vanligvis er det høst- og vintermånedene som er mest populære for fjellhyttesalg. I år er det annerledes. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix / NTB scanpix

Fjellhyttemarkedet har hatt en enorm økning som følge av coronakrisen. Etterspørselen har ført til at flere meglere må avbryte ferien.

De lave rentene som følge av coronakrisen har ført til priseksplosjon på fjellhytter, og etterspørselen er nå høyere enn tilbudet, skriver Dagens Næringsliv. Vanligvis er det på høsten og vinteren at flest fjellhytter blir solgt, mens sommeren er roligere. Slik ble det ikke i år.

– Mai, juni og juli pleier å være ferietid for oss, men i år er det skalert ned til et minimum fordi vi må ha flest mulig meglere tilgjengelig, forteller Jannike Seljevoll Herleiksplass, daglig leder i Privatmegleren Herleiksplass & Partnere til DN.

Les også : Johaug og kjæresten brøt hytteforbudet

80 prosent økning

Herleiksplass holder til på Geilo, hvor det har vært svært høy etterspørsel:

– Vi har nok hatt rundt 80 prosent økning i salg. Det har gått så voldsomt unna, fortalte hun til DN.

Hun tror flere er på jakt etter en hytte man kan ta i bruk allerede denne sesongen, og at kombinasjonen av Norgesferie og lave renter er med på å øke etterspørselen.

Les også : Mobilsporing viser at nordmenn respekterte hytteforbudet

– Går mot rekordenes år

Også sjøhyttene er det mye interesse for. I juni sa partner i Prognosesenteret Bjørn-Erik Øye til Finansavisen at han tror det blir rekord i år:

– Jeg tror det er mye mer sannsynlig at vi nå kan se 15 prosents vekst på sjøhyttemarkedet. Det går mot rekordenes år og folk er villige til å betale det det koster, sier Øye.

Alle landets hytter har hatt en gjennomsnittlig prisvekst på 8,4 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor, meldte Finansavisen, og antall omsetninger har vokst med 8,1 prosent så langt i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden