Fremtidens strømforbruk kan bli kostnadsbombe – effekttariffer mulig løsning

<p>I løpet av de neste årene kan det bli en endring i hvordan nordmenn betaler for strøm. Målet er å endre norske strømvaner for å spare samfunnet for dyre investeringer i strømnettet.</p>
I løpet av de neste årene kan det bli en endring i hvordan nordmenn betaler for strøm. Målet er å endre norske strømvaner for å spare samfunnet for dyre investeringer i strømnettet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Elbiler og elferger gjør at Norge i fremtiden kan komme til å sprenge kapasiteten på dagens strømnett. Enten kan vi bygge nytt nett for flerfoldige milliarder, eller vi kan endre måten vi bruker strøm på.

For at Norge skal oppfylle sine klimamål, er elektrifisering et viktig og politisk ønsket virkemiddel. Med fornybar, norsk energi skal blant annet bilparken, transportsektoren, landets ferger, cruisebåter og byggebransjen elektrifiseres.

Norske myndigheter ser nå et behov for å endre måten vi bruker og betaler for strøm på i møte med en mer elektrifisert hverdag. Hvis vi ikke klarer det, kan det bli nødvendig å bygge ut nytt strømnett i store deler Norge for flerfoldige milliarder kroner. Noe nytt nett må vi bygge uansett, men noe kan vi spare oss for med endret strømforbruk.

– Strømnettet vårt er en del av vår felles, kritiske samfunnsinfrastruktur. Vi bruker det alle sammen. Vi er alle sammen avhengige av det. I årene framover vil vi bruke det enda mer, sier direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) Kjetil Lund.

Torsdag arrangerte NVE og Energi Norge, en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for fornybarnæringen, et pressetreff hvor de fortalte hvorfor de mener det er nødvendig å endre reglene for nettleie og innføre såkalte effekttariffer.

– Utfordringen er å levere nok strøm til en billig penge med økt elektrifisering i samfunnet, sier NVE-direktør Lund.

Artikkelen fortsetter under.

Kjetil Lund er direktør i NVE. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kjetil Lund er direktør i NVE. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Samtidig elbil-lading sprenger kapasiteten

Strømnettet er bygget for at det skal tåle belastningen under døgnets to strømtopper morgen og kveld, når mange bruker mye strøm samtidig.

Strømselskapet Glitre Energi har undersøkt hvordan utstrakt hjemmelading av elbiler kan skape problemer i dagens strømnett, og sprenge kapasiteten. Administrerende direktør Tore Morten Wetterhus presenterte sine konklusjoner på torsdagens pressemøte.

Glitre har sett for seg et scenario hvor alle bilene i Drammen er elbiler. Det utgjør 47.000 personbiler. Hva skjer med strømnettet når disse bilene skal lades?

– I vårt eksempel har vi regnet på den optimalt smarteste løsningen på denne utfordringen, og den optimalt dummeste løsningen, sier Wetterhus.

I den optimalt smarteste løsningen for strømnettet fordeles all elbil-ladingen jevnt utover døgnet, og laderne har lavt energiuttak slik at effekten som tas ut fra strømnettet er lav. Ladingen tar da også lang tid.

– Det at en hel gate, som får strøm fra samme trafostasjon, har elbiler er ikke noe problem når ladingen er smart. Vi har veldig mye ledig kapasitet i strømnettet, og smart bruk av nettet gir lite ekstrakostnader for kundene.

Problemet oppstår i et scenario hvor alle i samme gate lader elbilene sine mye på samme tid med ladere som har høyt energiuttak, og tar ut stor effekt fra strømnettet på én gang.

– Hvis man lader optimalt dumt går strømmen, fordi i et slikt scenario trenger vi dobbel kapasitet i strømnettet i forhold til i dag. Det koster minst to milliarder kroner bygge ut bare i Drammen. Det vil føre til tusenlapper i unødvendig nettleie for folk.

Acer: Norge har Europas høyeste nettleie

Artikkelen fortsetter under.

En video Glitre Energi har produsert viser hvorfor det kan være gunstig for samfunnet og forbrukere å bruke strømnettet mer effektivt:

– En regning forbrukerne må plukke opp selv

NVE-direktør Kjetil Lund påpeker at det norske strømnettet er 100 prosent brukerfinansiert, i motsetning til veldig mye av annen viktig infrastruktur i samfunnet som betales over skatteseddelen.

– Det betyr at hver eneste krone i unødige investeringer vi gjør i strømnettet fører til en regning forbrukerne må plukke opp selv.

NVE sammenligner det å øke kapasiteten i strømnettet så mange kan bruke mer strøm samtidig med å bygge firefelts motorvei for å ta unna trafikk én time i morgenrushet og én time i ettermiddagsrushet.

For å unngå disse dyre investeringene, skal NVE i starten av neste år legge fram forslag om flere ulike modeller til såkalte effekttariffer. Tanken er at strømkundene skal ha et abonnement på nettleie som er tilpasset hvor mye strøm de vil bruke på én gang. For forbruk utover abonnementet, betaler kunden høyere nettleie i form av effekttariffer.

På denne måten blir det dyrt for forbrukerne å bruke mye strøm på én gang. Det skal gi incentiv til å spre strømforbruket utover lengre tidsperioder.

– Det er i vår felles interesse å gi incentiver til å fordele den nettkapasiteten vi allerede har mest mulig fornuftig. Det handler ikke om at folk skal stå opp midt på natten for å dusje, men å oppmuntre folk til å investere i tekniske dingser som kan gi besparelser i strømbruket og fordelen det utover døgnet, sier Lund.

Det handler om ting som for eksempel å starte vaskemaskinen etter at middagen er ferdig laget, å koble ut varmtvannsberederen når vaskemaskin og oppvaskmaskinen går, og ikke sette elbilen til lading rett etter at man kommer hjem fra jobb.

NVE: – Sikre på at effekttariffer kommer

NVE hadde et forslag på høring om å innføre effekttariffer i desember 2017. De fikk inn 70 høringssvar, og mange stilte seg skeptiske til forslaget. Særlig til modellene som ble foreslått, og hvor raskt NVE ønsket å innføre effekttariffer.

Les om det forrige forslaget: NVE vil endre strømregningen for å straffe overforbruk

Forslaget ble ikke noe av den gangen, men nå skal NVE snart legge fram nye forslag.

– Med den elektrifiseringen vi ser i samfunnet, så melder behovet for effekttariffer seg før eller senere. Vi er sikre på at effekttariffer kommer. Spørsmålet er om vi skal innføre det tidlig på en ryddig og ordentlig måte uten drama, og gradvis, eller skal vi gjøre det med et smell senere, sier Lund.

Venter Norge med å innføre effekttariffer, vil det på sikt melde seg en tydelig urimelighet over hvem som må bære den økonomiske byrden, mener Lund.

– Men la oss ikke overdrive. Vi har et godt og robust nett i Norge. Nettet kommer ikke til å knele nå hvis vi ikke gjør dette. Men vi må regne med en større fellesregning hvis vi ikke utnytter nettet vårt mer effektivt. Som samfunn kan vi ikke leve med å dytte regninger over på hverandre. Grunnleggende er det det dette handler om i min bok, sier NVE-direktøren.

Forbrukerrådet frykter det kan ramme skjevt

Forbrukerrådet er ikke prinsipielt imot effekttariffer, men de er usikker på om det er løsningen på de problemene Norge trenger å løse.

Finn Lützow-Holm Myrstad er fagdirektør for strøm og digitale tjenester i Forbrukerrådet. Han synes det framstår som om NVE har hastverk i saken.

– VI etterlyser mer kunnskap om hvor stort dette problemet kommer til å bli i framtiden. Hvor er det problemer i strømnettet allerede i dag? Finnes det andre virkemidler som kan få ned effekttoppene? Og hvordan vil prissignalene slå ut for ulike forbrukergrupper?

Myrstad mener enkelte strømkunder vil ha muligheter til å tilpasse seg en ny måte å bruke strøm på, mens andre kanskje har dårligere muligheter til det.

– Hvis vi vet mer om dette vil vi ha et bedre beslutningsgrunnlag. Vi synes ikke vi har fått gode nok svar på spørsmålene våre. Jeg håper NVE tar seg bedre tid å tilegne seg kunnskap om disse tingene før det endelige forslaget kommer på høring, sier Myrstad til ABC Nyheter.

Han mener forbrukere allerede betaler en uforholdsmessig stor del av landets strømregning.

– Det koster å elektrifisere Norge. Det skal investeres 135 milliarder kroner i strømnettet de neste 10 årene, og nettleien vil øke uansett. Vi bør ha en diskusjon om næringslivet og industrien skal bidra mer. Forbrukerne skal bidra, men vi må vite hva slags konsekvenser dette får for ulike grupper forbrukere.

Artikkelen fortsetter under.

Finn Myrstad er fagdirektør for strøm og digitale tjenester i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet
Finn Myrstad er fagdirektør for strøm og digitale tjenester i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet

Rapport: – Kan slå negativt ut for flere forbrukere

Analyseselkspet NyAnalyse har laget en rapport hvor de har regnet på 200 ulike scenarioer om hvordan effekttariffer kan slå ut for ulike forbrukergrupper. Rapporten konkluderer med at nye tariffer vil ramme hardere økonomisk jo lavere det årlige strømforbruket er.

«Den som rammes kraftigst økonomisk er ung enslig i liten bolig som allerede er energieffektivisert. Vedkommende får en økning i kostnader på rundt 2.000 kroner årlig», heter det i rapporten.

– De nye tariffene blir mer kompliserte, og dermed mer uoversiktlige, enn nåværende tariffer. Det kan slå ut negativt for flere forbrukere, spesielt de som er unge, påpeker Terje Strøm, sjeføkonom og partner i NyAnalyse for ABC Nyheter.

Han har vært med på å lage rapporten for NyAnalyse, som kommer fram til at kombinasjonen av kostnadsøkning ved lavt strømforbruk og økning i kompleksitet kan gi uheldige fordelingsvirkninger. Rapporten har sett på ti ulike forbrukergrupper. Fem av dem kommer økonomisk dårligere ut med effekttariffer enn de gjør i dag, mens fem grupper kommer økonomisk gunstigere ut.

NVE-direktør Kjetil Lund ønsker ikke å diskutere tall før de har lagt fram sine nye forslag til effekttariffer på nyåret.

– Vi vil legge fram våre egne regnestykker. Rapporten fra NyAnalyse vil jeg nesten kalle useriøs. Det er noen forutsetninger i rapporten som er feil. De skriver at NVE foreslår sånn og sånn, men vi har ikke kommet med noe forslag enda.

Uten at NVE vil gå i detaljer, mener de at de aller fleste vil kunne spare penger på effekttariffer, mens noen få må betale litt mer. Likevel mener de effekttariffer vil være en mer rettferdig løsning enn dagens nettleie-kostnader.

Les mer: Rapport: Effekttariffer vil ramme strømsparende nordmenn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:44 NBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43 Riiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04 Kina fraråder utenlandsreiser07:51 Mann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28 Frp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11 – Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06 Vindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00 VM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36 Telenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30 Far Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02 Hegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00 Dette skjer i dag06:00 HRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49 Fotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45 Forsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36 Dette skjedde i natt05:30 «Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20 Hundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00 Nav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52 Ny fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19 Nicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00 Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28 Jarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17 Johnson håper på Huawei-kompromiss02:47 Coronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46 Bussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43 USA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30 Kina har påvist 1.300 nye smittetilfeller02:29 Veidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36 Tidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29 Meglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18 Frp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07 Åtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33 Republikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46 Tidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein21:56 Kinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50 Forskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49 Trumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17 Solberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47 Regjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42 Hva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42 Denne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08 Pentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07 Listhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05 Alle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30 Pappa vil forsones med Meghan Markle19:23 Spisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49 Trump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38 Statsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20 Svensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15 Pollensesongen én måned foran skjema17:59 Riksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49 Ung mann omkom i ulykke i Troms17:16 USA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14 Melding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25 Norsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43 Person til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23 Skolebyråden i Bergen går av14:49 Åpningen av Munchmuseet utsettes14:45 Forfatter Tor Obrestad er død14:39 Snømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29 Intervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59 Både Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58 Trump legger fram «århundrets avtale»11:40 Sykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36 Tilliten til politiet styrkes11:07 USA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01 BankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00 Mirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45 Blodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15 Polen kjøper 32 kampfly fra USA10:08 Norwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08 Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58 Klopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48 Norsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31 Oslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05 Demokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03 Virusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41 Kina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38 Kvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27 Listhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene
Siste nytt
08:44SportNBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43SportRiiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04VerdenKina fraråder utenlandsreiser07:51VerdenMann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28PolitikkFrp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11Norge– Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06NorgeVindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00SportVM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36NorgeTelenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30SportFar Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02NorgeHegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00NorgeDette skjer i dag06:00VerdenHRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49SportFotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45NorgeForsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36NorgeDette skjedde i natt05:30Norge«Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20VerdenHundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00NorgeNav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52NorgeNy fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19VerdenNicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00NorgeNi av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28NorgeJarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17VerdenJohnson håper på Huawei-kompromiss02:47VerdenCoronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46NorgeBussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43VerdenUSA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30VerdenKina har påvist 1.300 nye smittetilfeller02:29NorgeVeidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36VerdenTidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29NorgeMeglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18NorgeFrp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07VerdenÅtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33PolitikkRepublikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46VerdenTidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein21:56ReiseKinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50VerdenForskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49VerdenTrumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17NorgeSolberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47PolitikkRegjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42Helse og livsstilHva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42PolitikkDenne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08VerdenPentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07PolitikkListhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05NorgeAlle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30VerdenPappa vil forsones med Meghan Markle19:23VerdenSpisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49VerdenTrump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38VerdenStatsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20SportSvensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15Helse og livsstilPollensesongen én måned foran skjema17:59NorgeRiksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49NorgeUng mann omkom i ulykke i Troms17:16PengerUSA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14NorgeMelding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25NorgeNorsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43NorgePerson til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23NorgeSkolebyråden i Bergen går av14:49KulturÅpningen av Munchmuseet utsettes14:45KulturForfatter Tor Obrestad er død14:39SportSnømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29VerdenIntervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59PengerBåde Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58VerdenTrump legger fram «århundrets avtale»11:40NorgeSykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36NorgeTilliten til politiet styrkes11:07VerdenUSA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01NorgeBankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00VerdenMirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45Helse og livsstilBlodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15VerdenPolen kjøper 32 kampfly fra USA10:08ReiseNorwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08NorgeEirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58SportKlopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48SportNorsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31PengerOslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05PolitikkDemokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03PengerVirusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41Helse og livsstilKina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38NorgeKvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27PolitikkListhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11Helse og livsstilFrykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56KulturBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene
Populært