Meny

Frykter «trailer park»-tilstander i Norge

Campingplasser: Økning i forespørsler om å bo fast i campingvogn

Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene / SCANPIX
Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene / SCANPIX

Det amerikanske fenomenet «trailer parks» har ankommet Skandinavia, og ifølge danske TV2 vokser fenomenet. – Vi ser at trenden er økende, sier campingeier om nordmenn som søker fast bopel på campingplasser i Norge.

Danske campingplasseiere får stadig henvendelser fra mennesker som ønsker å bo permanent i campingvogn, ifølge danske TV2. Men dette er ulovlig i henhold til lovverket hos vår nabo i sør.

I programmet «Trailerpark Danmark» har kanalen vært i kontakt med 73 danske campingplasser. 47 av dem har svart ja til at de har folk boende på sine campingplasser hele året rundt. For bare ti år siden var det bare 28 campingplasser dette gjaldt for.

Å flytte inn i campingvognen permanent, har ofte økonomiske årsaker, skriver kanalen på sine nettsider.

Det kan være folk som har opplevd skilsmisse eller mistet boligen sin, og kontakter derfor campingplassene i en nødssituasjon.

– Ingen andre muligheter

Ekteparet Bent og Berit Christensen bodde tidligere i leilighet, men én dag kom det en telefon fra banken som sa at utgiftene deres var større enn inntektene.

Ekteparet var campingturister fra før av, så valget om å flytte inn i campingvogna permanent var ikke så fjernt. De har ikke angret, ettersom de ikke har råd til å flytte inn i leilighet igjen.

– Vi har ingen andre muligheter, sier Berit Mortensen til danske TV 2.

Men, i henhold til danske campingregler, kan man ikke ha fast bopel på en campingplass året rundt. Man kan maks oppholde seg 20 dager om gangen i campingvognen i vinterperioden fra 1. november til 28. februar.

Ifølge danske TV2s undersøkelse, opplyses det fra syv av ti helårscampingplasser at det er registrert en økning i henvendelser fra folk som ønsker å bosette seg permanent.

Les også: – Rike bør betale mer enn fattige i bommen

– En forskjells-maskin

ABC Nyheter har vært i kontakt med campingplasseiere i Norge for å høre hvordan situasjonen er her til lands. De vi har snakket med sier de har merket en økning i henvendelser fra mennesker som ønsker å bo permanent, eller over lengre tid, på campingplass.

Karin Andersen, leder i kommunal og forvaltningskomiteen og Stortingsrepresentant for SV, ser tendensen som urovekkende.

Karin Andersen, leder i kommunal og forvaltningskomiteen og Stortingsrepresentant for SV. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Karin Andersen, leder i kommunal og forvaltningskomiteen og Stortingsrepresentant for SV. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Folk som trenger permanent eller midlertidig bolig presses ut av boligmarkedet, både på grunn av pris, at bostøtta er svekket og av hyblifisering. Boligmarkedet har blitt en forskjells-maskin og det må være et alvorlig varsko til Regjeringen når folk må bo på campingplass. Dessverre har kommuner også henvist vanskeligstilte til å bo på campingplass, noe som er dyrt og dårlig, sier politikeren.

– På kort sikt må bostøtta styrkes, vi må stoppe boligspekulantene som presser priser og skyver de som trenger å kjøpe bolig som hjem og unge som har jobb og kan betale for lån, må få Startlån slik de fikk før. På lang sikt må det bygges mange flere rimelige boliger, eksempel mer leie til eie og da må både kommune og stat bidra mer for å balansere markedet og få prisene ned.

Les også: Forskning: Rike lever i snitt lenger enn fattige

– Må tas på alvor

Generalsekretær i Stiftelsen Rettferd for taperne, Tor Bernhard Slaathaug, sier det er urovekkende dersom man ser at vi i Norge er i ferd med å få trailer park-tendenser à la de man ser i USA.

Generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug. Foto: Stiftelsen Rettferd for taperne
Generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug. Foto: Stiftelsen Rettferd for taperne

– Det kan vitne om mangel på en aktiv boligpolitikk i Norge. Særlig gjelder dette storbyene og andre pressområder, sier Slaathaug til ABC Nyheter.

Han legger til at Norge ikke må komme til en situasjon som i USA, der folk føler seg tvunget ut til å bo på helårsbasis i en trailer park.

– Det aller viktigste er at man i Norge har tilgang på en primærbolig, sier han.

– Hvis man ser at det er like utviklingstrekk i Norge, Sverige og Danmark på sosiale utfordringer, så må vi i Norge ta dette på alvor. Igjen, det kan vitne om en manglende aktiv boligpolitikk.

Les også: Absurd dyrt for fattige å spise seg mette

Også i Norge: – Får mange henvendelser

Ramton Camping på Nærsnes ved Oslofjorden holder åpent fra 1. mai til 15. september, men er stengt resten av året. Ifølge daglig leder, Karl Ramton, er det vanlig at de fleste campingplassene i Norge holder sommeråpent og stenges om vinteren. Han har tydelig merket en økning i forespørsler fra folk som ønsker å bo der permanent.– Vi ser den trenden er økende, og vi får mange henvendelser om å la vognen stå hele året. Selvfølgelig har det en økonomisk karakter, der mange skulle gjerne stått og latt vognen være i bruk hele året. Det ser vi, sier Ramton.Les også:

Megler: Bomringer påvirker nye boligkjøp

Pågang fra studenter og pendlere

Tradisjonelt har campingplassene langs sjøen vært sommerplasser som holder stengt om vinteren. Mens de som ligger i fjellpassene i innlandet ofte er helårsåpne i forbindelse med vinteraktiviteter, ifølge Ramton.

Campingplasseier Karl Ramton er sjef på Ramton camping i Røyken. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
Campingplasseier Karl Ramton er sjef på Ramton camping i Røyken. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Selv må han avvise de som henvender seg for å finne permanent bosted, siden han selv fokuserer på turister.

– Det er et stort press fra studenter og de som pendler i forbindelse med arbeidsmarkedet, som har problemer med å skaffe billig bosted og noe de kan leve med. Etterspørselen er stor etter helårspass som pendlerbolig eller studentbolig.

– Trenden i Oslo, for eksempel rundt på Frogner, er at store leiligheter blir kjøpt opp og deles inn i mindre boenheter for flere leietakere. Og prisene er astronomiske, sier Ramton, og sikter til at dette har presset folk til å se etter andre løsninger for permanent bopel.

Han tror pressområdene ligger rundt de store byene, og at det trolig er campingplasser her som vil oppleve flest henvendelser.

– Vi som driver camping knyttet opp mot en større by vil merke det. Det er en ganske interessant trend. Og man kan spørre seg, hva er grunnen? Det er ingen tvil om at det har vært en økning i antall forespørsler fra folk om å bosette seg permanent de siste ti årene.

(Saken fortsetter under bildet)

Oversikstbilde fra Ramton camping. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
Oversikstbilde fra Ramton camping. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Les også: Ny rekord for overnattinger på hotell og camping

Norsk tradisjon

Thorstein Berg, styreleder i Topcamp, sier det ikke er tillatt med helårscampere på Ekeberg og Bogstad camping i Oslo, der han er daglig leder.

– Hos oss på Ekeberg og Bogstad satser vi på turister, derfor kan vi ikke ha faste campere. Vi har kjøpt Hallingdal feriepark og Mjøsa Ferie og Fritidssenter. Der er det en god del faste campere.

Ifølge Berg er det tradisjon i Norge å ha faste campere, og at dette er mer vanlig her enn i Sverige og Danmark.

– Her til lands har de fleste campingplasser stått i årevis og vært en tradisjon i mange tiår, mens tradisjonen kommer etter i våre naboland, sier han.

Det er ifølge Berg ikke lov å bruke campingplassen som fast bopel.

– Det er, og skal være, ferie- og fritidsbolig i henhold til norsk lov. Men det kan være mørketall. Ved Hallingdal og Mjøsa har vi helårs, der campere som regel bor i påskeferien og vinterferien, men dette er til ferie og fritid, ikke fast.

Han legger til at det har vært noen hendelser der folk har ønsket å bo fast, men at det har blitt sagt fra om at det er klare regler for dette.

– Vi har fått henvendelser, men de sier vi nei til. Det kan være en smart og rimelig måte å skaffe seg bopel på, men ikke i henhold til reglene. Det er flere som merker at folk vil bli boende, men vi sier i fra og følger reglene om ferie og fritid. Det er noe vi må være strenge på. Men det finnes sikkert noen som vil misbruke eller utnytte dette, sier Berg.

– Om man opplever misbruk, har man anledning til å avvikle og avslutte leieforholdet. Det er noe jeg vil oppfordre alle campingeiere til å gjøre i en slik situasjon. Det er viktig at eierne har kontrakter der det står at det er kun til ferie- og fritidsbruk, for ellers begår de også et lovbrudd. Det er viktig at det ikke sklir ut, sier han.

Han tror det kan finnes en gråsone, men at man merker spesielt på vinterstid om noen bor der hver dag.

– Det føres tilsyn. På en campingplass er det ofte 150 til 300 vogner, og man har vaktmestertjenester, så man holder tilsyn med dette. Og det gis advarsel og eventuelt rapportering hvis man opplever misbruk. Vi har hatt en opplevelse tidligere, der det ble sagt «beklager, enten brukes plassen til ferie og fritid eller så får dere flytte til en annen plass», legger Berg til.

Les også: Regjeringen foreslår nye camping-regler

Økning i henvendelser de siste to-tre åra

En del som bor i campingvogn, bruker den som pendlerbolig, ifølge Anita Johbraaten, daglig leder for Utvika Camping, som ligger i Krokkleiva langs Tyrifjorden.

– Mange gjør det på grunn av jobb i området. Overnatting på camping er rimelig, og har man egen enhet man kan bo i slipper man å sjekke ut for de dagene man ikke bruker den, noe man må i for eksempel hytte. Siden de fleste har eget hus eller leilighet til vanlig ønsker de ikke å legge så mye penger i noe de bare skal sove i , i forbindelse med jobb. Alternativet er kanskje å leie seg en hybel, sier Johbraaten.
Hun legger til at det står oppført på hjemmesiden til Utvika Camping at det er en mulighet å bo på denne måten.

– Jeg tror ikke det er et nytt fenomen, men det har vært en økning her, ihvertfall i løpet av de to tre siste åra. En del av pendlerne er fra bygg- og anleggsbransjen som driver utbygging rundt Oslo og i Sandvika. Avstanden er kort, og man slipper bommer på denne siden av byen, om man da jobber i Sandvika, sier hun.

Om man leier en hybel, binder man seg ofte i et halvt eller helt år, men hos Utvika Camping fornyes avtalen fra måned til måned. Campingplassen har én pris for sommersesong, og en egen avtale for de som leier på månedsbasis.

– Det er varierende hvor mange som bor her. Det bor færre om vinteren enn om sommeren, og vi har vel mellom fem og ti boende her nå. De bor her alt fra et par måneder til et år, men vi opplever at kontraktene blir utvidet utover det.

Les også: Sikkerhetsregler for campingplasser utsettes

– Ikke samme ordning som i Danmark

Ut fra hva avdelingsleder for camping i NHO Reiseliv, Jan-Henrik Larsen, er kjent med, finnes det ikke parker i Norge som tilbyr fast bopel. De er i så fall ikke tilsluttet NHO Reiseliv. Han sier Norge ikke har tradisjon for permanent boende campere. Det er ifølge Larsen snakk om et par bedrifter som kan ha hatt personer helårsboende.

– Våre bedrifter har ettårsavtaler med sine sesonggjester, så det er ikke samme ordning som i Danmark. På helårsplassene kan gjestene bruke vognen så lenge plassen er åpen og de har tilgang til vognen sin. De sesonggjestene som står flere år, gjør avtaler hvert år. Campingplasser blir fort ferie og fritidsbolig-områder, hvis det gjøres avtaler lenger enn et år, sier Larsen.

Les også: CNN anbefaler turister å besøke Trondheim

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:10 Norske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04 Irsk motstand for Brann i europaligaen15:47 Karaktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46 Irland vil forby salg av diesel- og bensinbiler15:45 Kraftig jordskjelv i Japan15:37 Durek om prinsesse Märtha Louise: – Vi har snakket om ekteskap15:27 Rosenborg møter Linfield i mesterligakvalifiseringen15:04 Million-toalett med dritt-problemer14:46 – Denne utviklingen burde regjeringen stoppe14:43 Legemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38 Skjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10 Foreslår at prøveløslatte nektes pass14:06 Norgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03 Filmregissør Knut Andersen er død13:51 Bane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51 Draghi åpner for nye rentekutt13:48 Varaordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18 Landslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04 Familien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36 Norsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36 Strammer inn regler for bommer på sideveier12:21 Nå snakker hele verden om denne norske bygda12:13 Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12 EU risikerer å bomme på klimamålene11:57 EUs handelsoverskudd med USA øker11:57 Forskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36 Snart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34 – Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33 Jemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31 Facebook lanserer egen kryptovaluta10:55 Danske forskere fant «nytt» folkeslag10:37 Platini avhørt i korrupsjonssak, avviser alle anklager10:37 Hegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23 Journalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22 Ny elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20 Klima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05 EU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59 To indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58 Færre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56 Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45 Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39 Kina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07 Maur setter livet på spill for å redde søsken09:06 Bomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03 Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30 Raymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23 Havprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14 Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12 Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05 Bompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54 Trump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51 Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43 Raymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35 Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33 EVRY og Tieto fusjonerer07:22 NRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20 Tolv døde i jordskjelv i Kina07:11 Offensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56 Alle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41 Fire biler brant på Hovseter i Oslo06:36 Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35 Hjelmseth imponert av innsats og vilje06:30 Ap ønsker ikke å endre asylforliket06:26 Asiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05 Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50 Dette skjer i dag05:42 Geolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30 Dette skjedde i natt05:06 HRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00 FN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54 Norge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35 NHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06 Tvangslovutvalget legger fram innstilling03:17 Brasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19 Swedbank fjerner toppledere i Estland01:57 Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33 USA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27 Abbasi-søsknene returneres til Norge01:07 Sør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40 Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30 Menn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09 Optimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33 Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20 DN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16 Amnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54 Caro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30 Mystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08 USA advarer mot å gi etter for Iran21:58 SV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55 Kristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33 Jordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02 To trakk seg da Giske fikk styreverv21:00 Østfoldbanen åpnet for trafikk20:59 Kassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30 Trump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50 Trump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret19:17 Kallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35 Regjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21 Ekspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09 FNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik
Siste nytt
16:10NorgeNorske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04SportIrsk motstand for Brann i europaligaen15:47NorgeKaraktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46MotorIrland vil forby salg av diesel- og bensinbiler15:45VerdenKraftig jordskjelv i Japan15:37KulturDurek om prinsesse Märtha Louise: – Vi har snakket om ekteskap15:27SportRosenborg møter Linfield i mesterligakvalifiseringen15:04ReiseMillion-toalett med dritt-problemer14:46Helse– Denne utviklingen burde regjeringen stoppe14:43Helse og livsstilLegemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38PolitikkSkjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10NorgeForeslår at prøveløslatte nektes pass14:06NorgeNorgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03KulturFilmregissør Knut Andersen er død13:51NorgeBane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51PengerDraghi åpner for nye rentekutt13:48NorgeVaraordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18SportLandslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04NorgeFamilien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36KulturNorsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36MotorStrammer inn regler for bommer på sideveier12:21ReiseNå snakker hele verden om denne norske bygda12:13SportLeddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12VerdenEU risikerer å bomme på klimamålene11:57PengerEUs handelsoverskudd med USA øker11:57Helse og livsstilForskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36KulturSnart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34Norge– Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33NorgeJemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31PengerFacebook lanserer egen kryptovaluta10:55VerdenDanske forskere fant «nytt» folkeslag10:37SportPlatini avhørt i korrupsjonssak, avviser alle anklager10:37SportHegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23VerdenJournalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22PolitikkNy elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20PolitikkKlima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05MotorEU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59VerdenTo indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58Helse og livsstilFærre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56NorgeTruende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45KulturOmsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39VerdenKina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07VerdenMaur setter livet på spill for å redde søsken09:06MotorBomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03PolitikkStøtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30NorgeRaymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23NorgeHavprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14SportSterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12VerdenPakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05PolitikkBompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54VerdenTrump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51NorgeLegeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43PolitikkRaymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35NorgeMiljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33NorgeEVRY og Tieto fusjonerer07:22NorgeNRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20VerdenTolv døde i jordskjelv i Kina07:11SportOffensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56SportAlle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41NorgeFire biler brant på Hovseter i Oslo06:36PolitikkTankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35SportHjelmseth imponert av innsats og vilje06:30PolitikkAp ønsker ikke å endre asylforliket06:26PengerAsiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05NorgeRetten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeGeolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenHRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00VerdenFN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54VerdenNorge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35PolitikkNHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06NorgeTvangslovutvalget legger fram innstilling03:17VerdenBrasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19PengerSwedbank fjerner toppledere i Estland01:57NorgeMann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33VerdenUSA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27NorgeAbbasi-søsknene returneres til Norge01:07SportSør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40SportSjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30NorgeMenn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09SportOptimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33SportSkytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20NorgeDN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16VerdenAmnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54SportCaro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30VerdenMystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08PolitikkUSA advarer mot å gi etter for Iran21:58PolitikkSV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55SportKristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33NorgeJordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02PolitikkTo trakk seg da Giske fikk styreverv21:00ReisenyheterØstfoldbanen åpnet for trafikk20:59SportKassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30VerdenTrump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50PolitikkTrump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret19:17NorgeKallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35NorgeRegjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21VerdenEkspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09PolitikkFNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik
Populært