Ung, norsk mangemilliardær satser på modellkarriere

26 år gamle Gustav M. Witzøe er mangemilliardær og rangert som verdens rikeste under 30 år. Men laksearvingen har andre interesser som trumfer penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det handler om egen selvfølelse. Jeg henger ikke med på diskusjonene når de dykker ned i ting og diskuterer ting jeg ikke forstår, i en time. Her hører jeg ikke hjemme, tenker jeg da, uttalte den styrtrike 26-åringen til D2 i mai i år.

I dag melder Adresseavisen at laksearvingen har tatt grep som innebærer at han nå gjør alvor av drømmen om å satse på en karriere som modell.

Det er modellbyrået Next Model som har sikret seg signaturen til Witzøe.

Les også: Witzøe-formue redusert med 10 milliarder på ett år

God for 27 milliarder

Gustav M. Witzøe under åpningen av hotellet Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo i mars i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Gustav M. Witzøe under åpningen av hotellet Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo i mars i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ifølge avisen er det det Orkdal-baserte investeringsselskapet Salvesen & Thams som heretter skal styre eierinteressen, som kontrolleres gjennom Witzøe-selskapet GMW Venture.

Ifølge Forbes' beregninger har Witzøe jr. en formue på tre milliarder dollar, eller vel 27 milliarder kroner. Salmar-arvingen topper dermed Forbes' årlige liste over verdens unge dollarmilliardærer.

I 2016 var han Norges rikeste, uansett alder, med en likningsformue på 11,1 milliarder kroner.

Mediesky, men deler bilder

Gustav M. Witzøe jr. har profilert seg med flere bilder på Instagram, hvor han har om lag 100.000 følgere, men regnes likevel for å være mediesky, og gir sjelden intervjuer.

Ifølge dn.no har 26-åringen inntil nylig jobbet som trainee i familiens investeringsselskap Kverva, som er hovedaksjonær i blant annet lakseoppdretter Salmar.

I et intervju med D2 i slutten av mai uttalte 26-åringen seg om det forestående samarbeidet med modellbyrået Next Model i New York.

– Jeg har bestemt meg for én ting. Det de sier, det skal jeg gjøre. Hvis de mener jeg må bli i bedre form, da ordner jeg meg en PT og så fikser jeg det, sa Gustav M. Witzøe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden