Alle LO-topper tjener mer enn én million

Den nye årslønna til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er 1.373.000 kroner.
Den nye årslønna til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er 1.373.000 kroner. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er veldig godt fornøyd med den jobben dagens LO-ledelse gjør, sier Trine Lise Sundes som har ledet LOs kompensasjonsutvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av de åtte LO-lederne har mindre enn 1 million kroner i årslønn. Det er første gang denne skillelinjen passeres for dem alle.

Det er tidsskriftet Fri Fagbevegelse som onsdag presenterer de nye lederlønningene for LOs øverste tillitsvalgte.

Men fordi man har valgt å gi et kronetillegg i stedet for prosenttillegg, får de tre øverst plasserte i systemet et lavere lønnstillegg enn resten av den valgte ledelsen.

Derfor får sekretærene mer i tillegg enn lederen og de to nestlederne – henholdvis 25.000 kroner og 10.000 kroner, skriver tidsskriftet.

LO-ledelsens lønninger fastsettes av et eget kompensasjonsutvalg. I år har dette utvalget valgt å fordele en lønnsvekst på 2,8 prosent som et kronebeløp. Prosenttallet er gjenomsnitt for de største tariffområdene.

– Vi er veldig godt fornøyd med den jobben dagens LO-ledelse gjør, sier kompensasjonsutvalgets leder, Trine Lise Sundes, til Fri Fagbevegelse.

LO-leder Hans-Christian gabrielsen har etter dette en ny årslønn på 1.373.000 kroner. Lavest lønn har en av LO-sekretærene, Kristin Sæther, med 1.007.000 kroner.