Alle LO-topper tjener mer enn én million

<p>Den nye årslønna til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er 1.373.000 kroner.</p>
Den nye årslønna til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er 1.373.000 kroner. Foto: NTB scanpix

– Vi er veldig godt fornøyd med den jobben dagens LO-ledelse gjør, sier Trine Lise Sundes som har ledet LOs kompensasjonsutvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de åtte LO-lederne har mindre enn 1 million kroner i årslønn. Det er første gang denne skillelinjen passeres for dem alle.

Det er tidsskriftet Fri Fagbevegelse som onsdag presenterer de nye lederlønningene for LOs øverste tillitsvalgte.

Men fordi man har valgt å gi et kronetillegg i stedet for prosenttillegg, får de tre øverst plasserte i systemet et lavere lønnstillegg enn resten av den valgte ledelsen.

Derfor får sekretærene mer i tillegg enn lederen og de to nestlederne – henholdvis 25.000 kroner og 10.000 kroner, skriver tidsskriftet.

LO-ledelsens lønninger fastsettes av et eget kompensasjonsutvalg. I år har dette utvalget valgt å fordele en lønnsvekst på 2,8 prosent som et kronebeløp. Prosenttallet er gjenomsnitt for de største tariffområdene.

– Vi er veldig godt fornøyd med den jobben dagens LO-ledelse gjør, sier kompensasjonsutvalgets leder, Trine Lise Sundes, til Fri Fagbevegelse.

LO-leder Hans-Christian gabrielsen har etter dette en ny årslønn på 1.373.000 kroner. Lavest lønn har en av LO-sekretærene, Kristin Sæther, med 1.007.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden