Tips for å redusere strømregningen når strømprisene er skyhøye

Skyhøye størmpriser og bitende kulde vil gi utslag på strømregningen din. Heldigvis er ikke gode råd for å få ned energiforbruket like dyre. Her får du flere av dem.
Skyhøye størmpriser og bitende kulde vil gi utslag på strømregningen din. Heldigvis er ikke gode råd for å få ned energiforbruket like dyre. Her får du flere av dem. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Svært høye strømpriser kombinert med bitende kulde vil gi utslag på strømregningen din. Her er tips som kan hjelpe deg å spare penger.

Strømprisene er skyhøye, og ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil de holde seg høyere enn normalt hele vinteren.

Hittil i år har snittprisen vært cirka 50 øre per kilowatime (kWh), mot 32 øre i januar 2018. Nettleie og avgifter kommer i tillegg. Dette ifølge bransjeorganisasjonen EnergiNorge.

Dette vil gi utslag på strømregningen din. Men det er flere ting du kan gjøre for å få ned strømbruken og dermed utgiftene.

Hvis man ser på strømforbruket i en typisk husholdning, vil cirka 60 prosent av strømmen brukes på oppvarming.

– Andelen varierer etter hva slags bolig du har og hva slags oppvarmingskilde du har. Men oppvarming vil uansett være hovedposten, særlig i den kalde årstiden når strømmen er dyrest, sier seniorrådgiver Tor Brekke i Enova til ABC Nyheter.

Den nest største posten er typisk varmtvann og deretter følger belysning.

– Lys har blitt mye mer energieffektivt de senere årene, ettersom man har gått over til LED. Dermed har andelen som går til belysning blitt mindre. Samtidig har nok energiforbruket til underholdningselektornikk og slikt økt noe. Men det er uansett oppvarming som krever aller mest energi.

Det betyr at det er oppvarming man bør tenke på først om man ønsker å redusere strømutgiftene slik at det virkelig monner.

Varmestyring er enkelt og effektivt

Det finnes enkle ting du kan gjøre som lar deg begynne å spare med en gang, forklarer seniorrådgiver Tor Brekke i Enova. Foto: Enova
Det finnes enkle ting du kan gjøre som lar deg begynne å spare med en gang, forklarer seniorrådgiver Tor Brekke i Enova. Foto: Enova

– Hvis du senker innetemperaturen, bruker du mindre strøm. Det er en tommelfingerregel som sier at hvis du senker temperaturen med én grad, så reduserer du energibruken til oppvarming med fem prosent.

Enten kan du velge å ha det litt mindre komfortabelt, for å få ned kostnadene. Eller så kan du styre varmen, slik at temperaturen for eksempel er lavere om natten når du sover og når du ikke er i boligen, forklarer Brekke.

– Varmestyring kan du gjøre manuelt, ved å skru av eller ned varmen når du legger deg og når du går på jobb og skru på igjen når du står opp og kommer hjem. Men da vil du få en periode med kalde rom fordi det tar litt tid å få opp varmen igjen.

– For å unngå det kan du koble på automatisk strømsparing, som du kan programmere etter når du trenger å ha det varmt. Da opprettholder du komforten og sparer strøm.

Brekke forklarer at man får kjøpt panelovner med slike innstillinger, men det finnes også rimelige produkter du kan bruke sammen med utstyret du allerede har. For eksempel finnes det et bredt utvalg av koblingsur, som kan brukes i stikkontakten til panelovnen.

– Slike produkter har gått ned i pris og du kan enkelt koble dem på og begynne å spare med en gang.

Viktig å redusere varmetapet

Hvis man vil spare penger på oppvarming, er det også viktig å tenke på hvordan man kan redusere behovet for varme, altså hvordan man kan redusere varmetapet fra boligen.

– Da har du de viktige langsiktige tiltakene som du gjør når du pusser opp huset, som å etterisolere tak og vegger, sier Brekke.

Varmtvann koster og det er penger å spare på å korte ned tiden du bruker i dusjen. – Skal du synge i dusjen, velg en kort sang, råder Tor Brekke i Enova. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Varmtvann koster og det er penger å spare på å korte ned tiden du bruker i dusjen. – Skal du synge i dusjen, velg en kort sang, råder Tor Brekke i Enova. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Han forteller at Enova har gjennomført spørreundersøkelser, som viser at det er ganske mange som ikke benytter anledningen til å etterisolere samtidig som de pusser opp.

– Det er synd for da gir de fra seg muligheten til å etterisolere for de neste 30 årene. Man tar ikke ned panelene bare for å legge i ekstra isolasjon, men når man uansett skal skifte paneler har man muligheten til å etterisolere uten noen stor ekstrakostnad.

Brekke har også sans for solceller, men han understreker at isolasjon er det som sparer energi når Norge trenger energi mest og når strømmen er dyrest.

– Det vil bli mer og mer lønnsomt med solceller, for prisene er på vei ned og man kan selge den strømmen man ikke bruker selv. Men det blir feil å si at folk skal gå ut og kjøpe solcelle for å få ned strømregningen nå.

Brekke råder også til å tenke langsiktig når man skifter vinduer i boligen:

– Velg vinduer som er energimessig bedre enn de billigste vinduene. Du skal ha dem veldig lenge og det vil lønne seg på sikt.

Hvis man har gamle vinduer som ikke skal byttes, bør man sjekke tetningslistene og bytte dem ved behov for å redusere varmetapet, råder Brekke.

– Et annet enkelt grep er å trekke for gardinene om natta. Hvis du har gamle vinduer kan du spare ganske mye på det, sier han.

Stemmer: Så mye må strømprisen øke for at solcellepanel på taket skal bli lønnsomt

Dette bruker vi strømmen til:

På sine nettsider har Hafslund strøm en oversikt over hvor mye strøm vanlige husholdningsapparater bruker i løpet av et år.

For eksempel vil en familie på fire som bor i en bolig på cirka 120 kvm, som er elektrisk oppvarmet, bruke:

Oppvarming: 84 timer per uke – 14.400 kWh/år = 12.960 kroner per år

Varmtvann: 70 timer per uke – 3600 kWh/år = 3240 kroner per år

Belysning: 49 timer per uke – 2500 kWh/år = 2250 kroner per år

Komfyr: 7 timer per uke – 800 kWh/år = 720 kroner per år

Kjøleskap: 56 timer per uke – 470 kWh/år = 423 kroner per år

Oppvaskmaskin: 7 timer per uke – 730 kWh/år = 657 kroner per år

Vaskemaskin: 4 timer per uke – 520 kWh/år = 468 kroner per år

Fryseboks: 70 timer per uke – 640kWh/år = 576 kroner per år

Ifølge regnestykket bidrar andre apparater årlig med følgende kostnader:

Hårføner: 36 kroner, brødrister: 9 kroner, støvsuger: 45 kroner, kaffetrakter: 243 kroner, kjøkkenvifte: 9 kroner, stereoanlegg: 36 kroner og TV: 99 kroner.

På ett år bruker familien på fire cirka 25.000 kWh strøm. I regnestykkene har Hafslund gått ut fra at den totale strømutgiften (strømpris + nettleie + offentlige avgifter) per kWh er 90 øre.

Kilde: Hafslund strøm

Mer varme for pengene med varmepumpe

Av andre langsiktige tiltak er det lurt å se på hvordan man varmer opp boligen.

Det vil være mye å spare på å bytte fra oppvarming med panelovner til oppvarming med varmepumpe.

– Hvis du bruker en kilowatt/time (kWh) til oppvarming med en varmepumpe, får du i alle fall tre kWh varme sammenlignet med panelovn, forklarer Brekke.

Bor man i leilighet, er det ofte ikke aktuelt å installere varmepumpe, men ellers er det mange av de samme rådene som gjelder, forklarer Brekke.

– I veldig mange leiligheter har man et felles varmesystem, så da er det borettslaget eller sameiet som beslutter hvordan dette skal skje, og de bør absolutt ha en god varmekilde.

– Noen har ikke det, og da foregår oppvarming med strøm og panelovner. I så fall blir det å tenke på de samme tingene, med å senke innetemperaturen, varmestyring og begrensing av varmetapet.

Alle boliger må ha ventilasjon, for man må skifte ut lufta for å få ut fukt og forurensing. Også her er det mulig å gjøre noe for å redusere varmetapet.

Om Enovas støtteordninger:

Enova SF ble opprettet i 2001 for å bidra til omlegging av energibruk og energiproduksjon. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet.

Enova gir støtte til en rekke energitiltak, blant annet:

  • Energirådgivning (inntil 7000 kroner)
  • Luft-til-vann-varmepumpe (inntil 20.000 kroner)
  • Væske-til-vann-varmepumpe (inntil 30.000 kroner)
  • Varmegjenvinning med gråvann (inntil 2500 kroner)
  • Balansert ventilasjon (inntil 20.000 kroner)
  • Varmestyringssystem (inntil 4000 kroner)

– Hvis du bare blåser ut varm luft og tar inn kald uteluft, så går det mye energi til å varme opp den friske lufta. Men hvis du har ventilasjon som tar vare på varmen i lufta du blåser ut og varmer opp den som tas inn, sparer du mye energi. Det har kommet en god del løsninger de siste årene, som er relativt enkle å montere.

– Det å bytte til et godt ventilasjonsanlegg er omfattende, men det kan du få støtte fra Enova til å gjøre, legger han til. (Se faktaboks om denne og andre støtteordninger fra Enova.)

Les også: Rødt vil hjelpe dem med dårligst råd å betale strømregningen

– Hyggelig å fyre i peisen, men du betaler mye for varmen

Vil man redusere strømforbruket, kan man fyre i ovnen for å varme opp boligen. Det er det mange som gjør i disse dager. Torsdag melder Aftenposten at flere av butikkene til vedselgerne i Oslo er helt tomme for ved.

– Men er det egentlig penger å spare på å kjøpe ved for å fyre?

Det er koselig, men fyrer du i peisen betaler du ganske mye for varmen. Foto: Sebastian Holsen / NTB scanpix
Det er koselig, men fyrer du i peisen betaler du ganske mye for varmen. Foto: Sebastian Holsen / NTB scanpix

– Det spørs hvor du kjøper veden og hva slags vedovn du har, svarer Brekke.

– Gamle vedovner har ganske stort varmetap, så da er det lite som faktisk varmer opp rommet. Nyere vedovner er mye mer effektive. Gamle vedovner slipper også ut veldig mye partikler, som ikke er bra for lufta lokalt, særlig i byene.

– Så hvis du har en gammel vedovn anbefaler vi å skifte den ut, med mindre du har et klenodium av en vedovn, fortsetter han.

Mange har også peis og den er ikke veldig effektiv som varmekilde, ifølge seniorrådgiveren.

– Det er jo hyggelig å fyre i peisen. Men du betaler ganske mye for varmen, sier han.

Les også: Vedovnen din påvirker klimaet mer enn du tror

Sparedusj og varmegjenvinning

Varmtvann bruker man hele året og oppvarming av vann utgjør som nevnt en stor andel av strømforbruket. Å skifte til sparedusj er derfor en gjenganger når det er snakk om å få utgiftene ned.

– Noen valgte nok vekk sparedusj for mange år siden, fordi de ikke var så komfortable å dusje med. Men det har skjedd mye på den fronten, så sparedusjene du får i dag er mye mer komfortable. Du merker ikke store forskjellen mellom den og et vanlig dusjhode.

Det finnes også noe som heter varmegjenvinning for gråvann. Det går ut på at man henter ut varmen fra det varme dusjvannet og bruker denne til å varme opp nytt vann, forklarer Brekke.

– Ønsker man å installere slik teknologi, kan man få støtte fra Enova til det. Veldig få vet om dette, sier han og understreker at det ikke er snakk om å gjenbruke dusjvannet, kun varmen fra dusjvannet.

Les også: Snømangel kan gi rekordhøye strømpriser

Sjekk energimerkingen før du kjøper

Også ved nyanskaffelser er det viktig å tenke på energiforbruket.

– Når du kjøper noe som bruker strøm, bør du velge det som er energieffektivt. Det er energimerking på alle hvitevarer for eksempel.

– Også når du skaffer deg bolig bør du tenke på hvor mye det koster det å drifte den. Alle boliger er energimerket og det er veldig stor forskjell på en bolig merket A, B eller C sammenlignet en bolig med F- eller G-merking, sier seniorrådgiveren

Ellers så råder han folk til å tenke gjennom hvilke vaner de har i hverdagen og redusere energibruken der det er mulig.

– For eksempel ved matlaging bør man bruke en kjele som passer til kokeplata. Særlig gjelder det dersom man ikke har induksjonsplater.

– Ikke kok opp en liter vann til én kopp te. Trekk for gardiner om natten. Og skal du synge i dusjen, velg en kort sang, råder Brekke i Enova.

Les også: Stadig flere stusser over strømregninger og flybilletter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:10 Netanyahu sier han vil ha en sionistisk regjering02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:47 Melding om skudd i Oslo – politiet jakter gjerningspersoner02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37 Facebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12 Helgen blir varm i Sør-Norge17:53 Evjen solgt til AZ Alkmaar17:51 Full skadekrise i Citys midtforsvar17:39 Hollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30 Grande avbryter Island-tur17:04 Mystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03 Sverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02 Jordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01 Tunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00 Antall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43 Raja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15 MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14 NRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07 Ropstad: Interne problemer bør tas internt16:05 42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15 Falsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13 Russland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10 Henrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04 Salomonøyene vender Taiwan ryggen14:45 Danske vindmøller satte ny rekord14:31 Jensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15 Thomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14 Far siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13 Ekspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50 Lagarde godtatt som sentralbanksjef13:50 Tusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20 Kronprinsparet tok turen til fjells13:19 «Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19 Ny analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51 Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51 Propanlekkasje fra tankbil stanset12:50 Uføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20 Fransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19 NOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02 Motvilje i USA mot krig med Iran12:00 Politiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46 Raja: Det stinker av Frps retorikk11:45 Prinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25 Apple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25 Ikke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12 Selvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11 Avis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11 Propanlekkasje i Kristiansund stanset11:10 Tour de France-vinneren dropper sykkel-VM11:02 Savnet jeger funnet i god behold i Namdal10:39 Tør USA vise handlekraft? Spørsmålet gjelder hele det internasjonale samfunnet10:38 Italias Matteo Renzi starter nytt parti10:37 Sju nye meldinger om syke hunder10:36 Virke: Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS10:34 Fotball: Vålerenga best på talentutvikling10:34 Kardinal anker til høyesterett etter overgrepsdom09:52 Oljeprisen fortsetter oppover – bensinprisen over 17 kroner09:42 Et blaff av sommer treffer landet til helgen09:34 Irans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA09:31 Juks avdekket ved bilverksted – godkjenning for 170 biler trekkes tilbake09:05 Terrorsaken i Bærum: Dødsårsaken var fire skudd08:47 Arbeiderpartiet var den største taperen i 163 kommuner08:46 Liverpool jakter sin tredje strake mesterligafinale08:33 Brigitte Macron blir lærer igjen07:58 Rapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden06:41 Hongkong-leder starter opp samtaler for å lette spenningene
Siste nytt
03:10VerdenNetanyahu sier han vil ha en sionistisk regjering02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:47NorgeMelding om skudd i Oslo – politiet jakter gjerningspersoner02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24NorgeNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05NorgeMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37VerdenFacebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12NorgeHelgen blir varm i Sør-Norge17:53SportEvjen solgt til AZ Alkmaar17:51SportFull skadekrise i Citys midtforsvar17:39VerdenHollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30PolitikkGrande avbryter Island-tur17:04Helse og livsstilMystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03NorgeSverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02VerdenJordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01VerdenTunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00VerdenAntall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43PolitikkRaja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15PolitikkMDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14PolitikkNRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07PolitikkRopstad: Interne problemer bør tas internt16:05Norge42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15Helse og livsstilFalsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13SportRussland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10NorgeHenrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04VerdenSalomonøyene vender Taiwan ryggen14:45VerdenDanske vindmøller satte ny rekord14:31PolitikkJensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15ReiseThomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14NorgeFar siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13VerdenEkspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50PengerLagarde godtatt som sentralbanksjef13:50NorgeTusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20KulturKronprinsparet tok turen til fjells13:19Sport«Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19MotorNy analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51SportRedusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51NorgePropanlekkasje fra tankbil stanset12:50PengerUføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20VerdenFransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19NorgeNOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02VerdenMotvilje i USA mot krig med Iran12:00VerdenPolitiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46PolitikkRaja: Det stinker av Frps retorikk11:45NorgePrinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25PengerApple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25NorgeIkke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12VerdenSelvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11SportAvis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11NorgePropanlekkasje i Kristiansund stanset11:10SportTour de France-vinneren dropper sykkel-VM11:02NorgeSavnet jeger funnet i god behold i Namdal10:39StemmerTør USA vise handlekraft? Spørsmålet gjelder hele det internasjonale samfunnet10:38PolitikkItalias Matteo Renzi starter nytt parti10:37Helse og livsstilSju nye meldinger om syke hunder10:36PengerVirke: Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS10:34SportFotball: Vålerenga best på talentutvikling10:34VerdenKardinal anker til høyesterett etter overgrepsdom09:52PengerOljeprisen fortsetter oppover – bensinprisen over 17 kroner09:42NorgeEt blaff av sommer treffer landet til helgen09:34VerdenIrans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA09:31MotorJuks avdekket ved bilverksted – godkjenning for 170 biler trekkes tilbake09:05NorgeTerrorsaken i Bærum: Dødsårsaken var fire skudd08:47PolitikkArbeiderpartiet var den største taperen i 163 kommuner08:46SportLiverpool jakter sin tredje strake mesterligafinale08:33VerdenBrigitte Macron blir lærer igjen07:58PengerRapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden06:41VerdenHongkong-leder starter opp samtaler for å lette spenningene
Populært