Verdens eldste kredittkort gir seg i Skandinavia

Foto: Diners Club.
Foto: Diners Club.

Fra 31. mai neste år kan du ikke lenger bruke kredittkortet Diners Club når du betaler i Norge, Sverige og Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det verdensomspennende kredittkortet trekker seg ut fra det nordiske markedet i slutten av mai neste år.

«Etter mange års godt samarbeid med våre medlemmer, har vi besluttet å legge ned kortvirksomheten for Diners Club i Norge fra 31. mai 2019. Frem til da kan du bruke kortet ditt som vanlig,» skriver Diners Club på sine nettsider.

Avgjørelsen om å gi seg i Skandinavia skal være en strategisk beslutning som skjer i takt med at det er kommet økt regulering og konkurranse på kredittkortmarkedet.

SEB Kort, som står bak Diners Club, tilbyr i stedet et av deres andre kort til rabattert årspris. Det dreier seg om Mastercard og Eurocard.

Les også: Betalingsgiganten MasterCard presenterte norsk teknologi

Diners Club ble skapt etter at forretningsmannen Frank McNamara gikk på restaurant i New York i 1949 og oppdaget at han hadde glemt lommeboken på kontoret da han skulle betale. Heldigvis kom hans kone ham til unnsetning og betalte regningen. Han lovet seg selv imidlertid at dette aldri skulle skje igjen.

Et år senere, i februar 1950, vendte han tilbake til Major`s Cabin Grill, denne gangen med sin advokat, Ralph Schneider. Da regningen kom, betalte McNamara med et lite pappkort, i dag kjent som Diners Club. Lunsjen har blitt kalt Det første måltidet og banet vei for verdens første betalings- og kredittkort.

Diners Club i dag har millioner av medlemmer og kan brukes over hele verden. Det har særlig vært populært blant reisende, ettersom kortet har gitt tilgang til lounger på flyplasser over hele verden.

Les også: Snart kan du bruke fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning til å identifisere deg når du handler på nett

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært