Meny

Nå kan du sende post fra din egen postkasse

En ny løsning gjør det mulig å sende post fra postkassen der du bor. Foto: Posten.
Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke. – Vil gjøre hverdagen din enklere, sier konsernsjef i Posten om det nye tilbudet.

En ny løsning gjør det mulig å sende post fra postkassen der du bor. Forsendelsen må være under to kilo og passe i postkassen. Deretter henter postbudet det på sin vanlige runde.

I Norge er det 2,4 millioner postkasser, og de fleste egner seg utmerket til å både motta og sende post, ifølge en pressemelding fra Posten Norge. Den nye tjenesten har fått navnet «Sende fra postkassen» og innebærer at du kjøper et digitalt frimerke. Det digitale frimerket er en unik kode som du skriver opp på konvolutten eller forsendelsen, så legger du det i postkassen og bestiller henting på posten.no. Du betaler vanlig porto, pluss kr 15,- for at budet henter sendingen.

Les også:   Posten vil dele ut post annenhver dag fra 2020

– Enklere hverdag

– Dette er et tilbud for dem som ønsker en enklere hverdag og denne nye tjenesten bidrar til nettopp det, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Han peker på at mennesker trenger å sende fysiske ting til hverandre selv i den digitale tidsalderen.

– Fysiske leveranser blir ikke gammeldags, det skjer bare på nye måter. De kundene som allerede har testet løsningen er superfornøyde og sier at dette dekker et behov. For oss i Posten er det spennende å kombinere ny teknologi og tradisjonelle postkasser, sier Wille.

Les også:   Lege: Tregere postgang kan få konsekvenser for nyfødte

Salgsapp 

Siden mars har brukere av salgsappen Tise fått tilbud om å kjøpe digitalt frimerke ved forsendelse av pakker. Appen har rundt 330.000 brukere i Norge og til enhver tid rundt 1,3 millioner annonser. Rundt halvparten av dem som har fått spørsmål om digitalt frimerke, har valgt å bruke det, ifølge pressemeldingen.

– Vi har brukere fra hele Norge og ser at det er stort behov for enkelt å kunne sende klær og gjenstander til hverandre. Digitalt frimerke og sende fra egen postkasse er positivt for våre brukere og for det åpne markedet, mener CEO Eirik Rime i Tise.

Les også:   Posten kjøper semitrailer fra Tesla

Privatøkonomi
Populært