Stein Erik Hagen vil investere i eldrehjem-luksus

Stein Erik Hagen har planer for eldreomsorgen.
Stein Erik Hagen har planer for eldreomsorgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Orkla-sjefen Stein Erik Hagen mener det er et marked for luksuriøse eldrehjem i fremtiden: – Ja til vinkjeller!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen forteller til VG om sine visjoner for eldreomsorgen under Verdens økonomiske forum i Davos.

– Det er en sektor jeg er veldig lysten på å vurdere, enten i regi av Orkla eller familieselskapet Canica: Å gi god service til landets voksende gruppe eldre ressurssterke mennesker, som ikke vil akseptere at levestandarden går ned hvis de skal over fra leilighet til eldrehjem, sier Hagen til avisen.

Les også: – Må ta penger fra skole og eldreomsorg for å bygge turistdoer

Hagen mener at dette er et spennende marked siden mange eldre ikke vil dra på sykehjem eller aldershjem. Han vil satse på å tilby dem egne leiligheter i et fellesbygg med tilgang til leger, sykepleiere og hjelp til det daglige. Hagen åpner også for å tilby luksus - som vinkjeller.

– Vi er gode på forbrukerne, og forbrukerservice til eldre er en spennende bransje å vurdere, mener han.

Prislapp: 1-2 millioner i året

Flere har siktet seg inn på markedet. Villa Omsorg på Nordstrand i Oslo har vært en del omtalt i mediene etter at de startet opp i februar 2016. Der blir beboere aktivisert med daglige spaserturer med hunden Doris, kafébesøk, handleturer og pubkveld, meldte TV 2.

Les også: – Sykehjem lar eldre gå mer enn 11 timer uten mat

De får sove så lenge de vil og får selv bestemme hva de skal ha til middag. All maten er hjemmelagd.

Prisen er rundt 2500 kroner døgnet, eller i overkant av 900.000 kroner i året.

I 2016 kjøpte investor Thomas Hoel Eriksen og en annen ukjent forretningsforbindelse en villa i Sandefjord for 29 millioner kroner for å skape et annet luksushjem for 22 eldre, ifølge Sandefjords Blad. Senteret får mellom 17 og 20 ansatte. Matbudsjettet skal etter planen bli på fire millioner kroner, inkludert en halv million til vin.

Les også: Inkassobunken vokser blant de eldre

Prislapp for oppholdet blir på rundt 2,2 millioner. Imidlertid fikk Eriksen problemer med reguleringsplanen i fjor høst, ettersom lokalpolitikere fryktet bygget kom til å bli for stort og dominerende.

Flere eldre

Ved inngangen til 2017 var folketallet i Norge på 5.26 millioner, ifølge tall fra SSB. 14,8 prosent er 67 år eller eldre. Antallet eldre vil stige betydelig i årene framover. Sannsynligvis blir hver femte person 70 år eller eldre i 2060, i forhold til hver niende i dag.

Personvernpolicy