Meny

Regjeringen vurderer nye tiltak mot forbrukslån

Partilederne Erna Solberg (H) (midten), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Frykter at flere nordmenn kan få problemer.

Den nye blågrønne regjeringen er bekymret for forbrukslån, og vurderer å ta nye grep for å hindre at flere går i gjeldsfella:

– Regjeringen ser med bekymring på veksten i markedet for forbrukslån uten sikring og grundig vurdering av låntakers betalingsevne. Slike lån kan skape problemer for de som allerede har en sårbar økonomisk situasjon, skriver regjeringen i sin nye politiske plattform.

I dokumentet heter det at «regjeringen vil vurdere behovet for ytterligere regulering av markedet, blant annet for å bidra til at slike lån gis på en forsvarlig måte. Regjeringen vil også vurdere om det bør være en øvre grense for effektiv rente på usikrede forbrukslån».

Den nye regjeringen skal blant annet vurdere om det skal være en øvre grense for effektiv rente på usikrede forbrukslån.

I fjor innførte den blåblå-regjeringen en ny forskrift for å stanse aggressiv markedsføring av kreditt. Det ble også innført en ny gjeldsinformasjonslov som gjør at banker om finansforetak rask skal kunne få oversikt over hvor mye forbruksgjeld potensielle kunder har. Regjeringen foreslo at private aktører kan få konsesjon til å etablere gjeldsinformasjonsforetak, som må godkjennes av det offentlige.

Privatøkonomi
Populært