Meny

Sjeføkonom advarer mot boligprisfall på 40 prosent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er all grunn til å bekymre seg, sier Harald Magnus Andreassen.

Etter et sjeldent hopp i boligprisene i oktober, falt prisene igjen i november. Det er særlig flere av de store byene som har den svakeste prisutviklingen.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene falt 1,1 prosent i november.

Prisfallet i november var på 0,4 prosent, justert for sesongvariasjoner. Nedgangen kommer etter en oppgang på 0,4 prosent i oktober.

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er i flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

– Starten på en betydelig priskorreksjon

De siste 12 månedene er prisene nå ned 6,1 prosent, og årsveksten er dermed ytterligere ned fra minus 4,7 prosent i oktober.

– Det er lett å argumentere for at boligprisene skal falle 30 til 40 prosent. Historisk sett er det normale ved slike boligprisfall et fall på 35 prosent, sier Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Sparebank1 Markets til
Nettavisen.

Det ble solgt 7.171 boliger i forrige måned, 1,8 prosent flere enn i samme måned i fjor. Hittil i år er salgstallet omtrent som i fjor – 83.644 boliger.

– Det er all grunn til å bekymre seg for at det prisfallet vi har sett nå er starten på en betydelig priskorreksjon, sier Andreassen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært