Meny

Sjeføkonom advarer mot boligprisfall på 40 prosent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er all grunn til å bekymre seg, sier Harald Magnus Andreassen. 

Etter et sjeldent hopp i boligprisene i oktober, falt prisene igjen i november. Det er særlig flere av de store byene som har den svakeste prisutviklingen.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene falt 1,1 prosent i november.

Prisfallet i november var på 0,4 prosent, justert for sesongvariasjoner. Nedgangen kommer etter en oppgang på 0,4 prosent i oktober.

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er i flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

– Starten på en betydelig priskorreksjon

De siste 12 månedene er prisene nå ned 6,1 prosent, og årsveksten er dermed ytterligere ned fra minus 4,7 prosent i oktober. 

– Det er lett å argumentere for at boligprisene skal falle 30 til 40 prosent. Historisk sett er det normale ved slike boligprisfall et fall på 35 prosent, sier Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Sparebank1 Markets til
Nettavisen.

Det ble solgt 7.171 boliger i forrige måned, 1,8 prosent flere enn i samme måned i fjor. Hittil i år er salgstallet omtrent som i fjor – 83.644 boliger.

– Det er all grunn til å bekymre seg for at det prisfallet vi har sett nå er starten på en betydelig priskorreksjon, sier Andreassen.

Privatøkonomi
Populært