Meny

Forbrukerrådet: – Lurt å bytte strømavtale

Strømkabler strekker seg fra mast til mast på Skeikampen i Oppland forbi hytter i terrenget. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarer mot å kjøpe strøm på gata, av dørselgere eller av telefonselgere.

Nå som kulda kommer sigende, er det ikke til å unngå at strømprisene klatrer oppover. Daglig leder for strømpris.no, Hilde Uthaug, mener vi bør benytte anledningen til sikre oss en rimelig strømavtale i vinterkulda.

– Husk å bytte. Strøm er strøm, og det er dumt å betale mer enn nødvendig for samme varen, sier Uthaug i en pressemelding. Hun råder å bytte når minusgradene gjør sin entré.

Hilde Uthaug håper forbrukere drar nytta av strømpris.no, særlig når kulda nesten sprenger gradestokken. Foto: Forbrukerrådet

– Strømprisen du får kan ha endret når det har gått en tid, men selskapene informerer ofte bare om prisøkningen med liten skrift. Derfor er det lurt å bytte, særlig nå som vinteren er her og kulda kommer sigende. Da øker ofte strømprisene, utdyper hun.

Les også: NVE vil gjøre det dyrere å bruke mye strøm på én gang

Strømpris.no er en tjeneste fra Forbrukerrådet, hvilket betyr at den er en uavhengig offentlig tjeneste. Alle som selger strøm i Norge, er lovpålagt å oppgi sine priser og vilkår til Forbrukerrådet, slik at strømpris.no oppdateres daglig. Leverandørene anmodes i tillegg om å sørge for å varsle forbrukerne direkte om prisendringer.

For de som måtte være på jakt etter en ny strømavtale, finnes det en del kampanjetilbud som legger opp til tilnærmet gratis strøm den første måneden. Da er det viktig å være obs på at strømavtalen ofte blir dyrere på sikt.

– Kampanjetilbud varer ofte bare i en måned eller to. Vær på vakt, ofte øker prisen med det tidobbelte etter bare en måned, advarer Uthaug.

– I en travel hverdag passer det de færreste å bytte strømleverandør månedlig. Jeg anbefaler å sjekke vilkårene.

Les også: Dette bruker du mest strøm på hjemme

Privatøkonomi
Populært