Helfo varsler kutt: 22 kontorer skal bli 7

Europeisk helsetrygdkort fra Helfo er blant tjenestene Helfos i dag 555 medarbeidere administrerer. Nå må 160 flytte på seg for å beholde jobben, ifølge et nytt forslag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Europeisk helsetrygdkort fra Helfo er blant tjenestene Helfos i dag 555 medarbeidere administrerer. Nå må 160 flytte på seg for å beholde jobben, ifølge et nytt forslag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helfo anbefaler å redusere antall kontorsteder fra 22 til 7. Det vil berøre 160 av Helfos 555 medarbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget er en del av Helfos anbefaling til ny kontorstruktur for å oppnå sterkere fagmiljøer og mer effektiv ressursutnyttelse, opplyser etaten i en pressemelding.

Helfo har blant annet ansvar for refusjon av privatpersoners utgifter til legemidler, tannhelse og helsetjenester i utlandet og oppgjør fra folketrygden til behandlere utenfor sykehus, samt for veiledningstjenesten 800HELSE med blant annet bytte av fastlege og informasjon om frikort og egenandeler.

– Alle medarbeiderne ved kontorstedene som er foreslått nedlagt, vil få tilbud om jobb på et av kontorstedene som foreslås videreført i anbefalingen, sier Helfos direktør Jan Mathisen.

Kontorstedene som foreslås nedlagt er (antall ansatte i parentes): Kirkenes (5), Lenvik (1), Harstad (4), Beiarn (5), Nærøy (3), Verdal (3), Gloppen (4), Bergen (11), Voss (14), Kristiansand (12), Risør (4), Kongsberg (7), Eidsvoll (13), Vågå (3) og Oslo (68).

Kontorstedene i Mo i Rana (19), Ørsta (43), Sola (52), Tønsberg (195) og Fredrikstad (64) foreslås videreført. Kontorstedene Orkdal (11) og Brumunddal (11) foreslås også videreført, med en anbefaling om at det gjøres en ny vurdering av de to kontorstedene i 2020.

Helfo anbefaler at endringen gjennomføres i løpet av de neste to-tre årene. Kontorstedene vil tidligst legges ned 1. juli 2019, og endringene i kontorstruktur skal være gjennomført innen utløpet av 2020. Endelig beslutning skal tas av Helse- og omsorgsdepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden