Meny

Så mye koster det å leie i Oslo, Bergen og Trondheim

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leieprisene fortsetter å stige i oktober.

– I oktober måned fortsetter leieprisene å stige i Oslo, Romerike og Stavanger, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal, ifølge en pressemelding fra Utleiemegleren.

Oslo

Det kostet nå i snitt 9344 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 1,2 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5 prosent.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.425 kroner, dette er en oppgang på 1,7 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.485 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,4 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,9 prosent.

– Det må ofte flere enn en visning til og det er mer jobb å leie ut nå enn for et par måneder siden. Det er tydelig at leietakere har mye å velge i. Alt i alt en bra og aktiv oktober, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 11.288 kroner, som er en oppgang på 7 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 12,9 prosent.

Det kostet i gjennomsnitt 12.775 kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er det en nedgang på 13,5 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5 prosent.

– Det er ingen dramatisk utvikling i prisene i Bergen fra september til oktober, verken for 2 eller for 3-roms leilighetene. De store svingningene skyldes utelukkende utleie av en svært rimelig 2-roms og en usedvanlig eksklusiv 3-roms i september, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Erfaringsmessig er det relativt rolig på leiemarkedet i tiden frem mot jul før etterspørselen tar seg opp igjen på nyåret. Hvis man vet at man skal leie fra januar eller februar, kan det derfor være lurt å begynne å se seg om etter noe nå i høst. Nå har man færre andre interessenter å konkurrere med og man har ofte bedre tid på seg i november og desember enn på nyåret, fortsetter han.

Stavanger

En 3-roms kostet i snitt 11 875 kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 8,5 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2 prosent.

– Det har aldri vært færre antall ledige boliger i Stavanger for utleie siden begynnelsen av 2015.Gjennomsnittlige leiepriser hittil i år er på 11.075 per måned som er to prosent høyere enn gjennomsnittet for 2016. Det er positivt å se at antall ledige boliger har gått ned. Dette underbygger at prisene er på vei oppover, sier daglig ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 9920 kroner i oktober, som er en nedgang på 4,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,5 prosent.

For en 3-roms var snittleien 13.638 kroner, dette er en oppgang på 3,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,9 prosent.

– Ikke så stor endring i markedet fra forrige måned. Lavsesong i Trondheim, men det er fortsatt en del leietakere på markedet. Godt utvalg av leieboliger gjør at det fortsatt er viktig å treffe på leiepris for å få tak i gode leietakere, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Romerike

I snitt kostet det 10.938 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 5,9 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 11,4 prosent.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.796 kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 4,1 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6 prosent.

– Gode tider på Romerike. Godt med befaringer og oppdrag. Litt dårligere tider på salg av bolig i Oslo har smittet oppover på Romerike. Dette vil kunne vise seg med flere salgskunder som vurderer utleie, sier eiendomsmegler, Trond Ausen ved Utleiemegleren Romerike.

Les også:
Selskap vil hjelpe deg med boligutleien til minipris Så mye kostet det å leie bolig i Oslo, Bergen og Trondheim (august)
Stadig flere ønsker å leie ut boligen i feriene

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært