Meny

Johnsrud Sundby: – Jeg kan ha gått glipp av millioner

Martin Johnsrud Sundby har valgt å ikke være på sosiale medier. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen velger å prioritere familien overfor sosiale medier.

Martin Johnsrud Sundby gjør seg i disse dager klar til en ny langrennssesong. I den kommende sesongen er OL det store målet. Oslogutten har ikke vunnet noen individuell gullmedalje i et mesterskap.

Han står blant annet med to OL-medaljer, og to VM-gull i stafett. Johnsrud Sundby har vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger.

I motsetning til sine lagkamerater, har han valgt å ikke være aktiv på sosiale medier. Det kan ha kostet ham dyrt.

– Når man får en tydelig idrettsprofil, så krever det at man gjør det på en ordentlig og gjennomtenkt måte. Man må bruke litt tid på det. Hvis jeg først gjør noe, så skal det være ordentlig, sier Sundby til VG.

Les også: OL-været: Storm i kastene, grus i sporet og 30 graders temperaturforskjell

Får kritikk

Sundby forteller at at han heller vil bruke tiden på familien enn å være på sosiale medier. 33-årignen er gift og har to barn.

– Det kan hende jeg har gått glipp av noen millioner i sponsorinntekter på grunn av det. Og ja, det er kjipt, men det er et valg jeg gjorde, sier Sundby.

Marit Bjørgen har valgt å gå i noe av den samme retningen. 37-åringen har en Instagram-profil med mange følgere, men hun har ikke en offisiell Facebook-side.

– Dette er rart. De klarer seg sikkert bra uten å være på Facebook, men de går glipp av mye. Svært mange unge ser verken på TV eller leser aviser. Man velger derfor bort mange mennesker, har Cecilie Staude ved institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI, uttalt til Aftenposten.

Les også: Falla om FIS-forslag: – Da kan vi like gjerne kle oss ut også

Privatøkonomi
Populært