– 9000 flere får pleiepenger

Regjeringen vil bruke en halv milliard kroner ekstra på å gi inntil 9000 flere barn og familier pleiepengerved sykdom, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).
Regjeringen vil bruke en halv milliard kroner ekstra på å gi inntil 9000 flere barn og familier pleiepengerved sykdom, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

1. oktober innføres en ny pleiepengeordning for foreldre med syke barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med den nye ordningen vil mange flere familier nå få rett til pleiepenger – familier som i dag ikke får pleiepenger, eller som går inn og ut av ordningen som følge av de strenge reglene.

– Å oppleve at et barn blir alvorlig sykt er en veldig vanskelig situasjon for hele familien. Derfor utvider regjeringen pleiepengeordningen betydelig, slik at flere foreldre kan være hjemme og pleie sine syke barn. Mange opplevde den gamle ordningen som urettferdig og uforutsigbar, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en kunngjøring.

Her kan du lese mer om det nye regelverket: Pleiepenger

Les også: Fattigdom går i arv

En halv milliard ekstra

– Med den nye ordningen sørger regjeringen for at opp mot 9000 flere barn og familier får pleiepenger. Mer enn en halv milliard kroner ekstra i bevilgning betyr at ordningen dobles, sier Hauglie.

Pleiepenger skal, som i dag, være en midlertidig inntektserstatning for yrkesaktive som må være borte fra arbeidet for å pleie syke barn.

Statsråden understreker at alle pleiepengemottakere starter på skratch med den nye ordningen. Det vil si at retten til full dagkonto (1300 dager) gjelder for alle, uavhengig av om familien i dag mottar eller tidligere har mottatt pleiepenger. Familiene kan altså få fem nye år, eller opptil 10 år med gradert ytelse – per barn, etter at nåværende vedtak om pleiepenger går ut. Det gis også unntak i særlige tilfeller når dagkontoen på 1300 dager er brukt opp.

Les også:

Hauglie på trygdetur vil ha folk ut av Nav-fella

Tiltak på vei for å begrense eksport av trygd

Massiv trygdesvindel avslørt i Hamar

Aktivitetsplikt skal få unge bort fra trygd

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden