Meny

Slik blir du millionær fra hengekøya

Illustrasjonsbilde. Foto: NTB scanpix
Illustrasjonsbilde. Foto: NTB scanpix
– Det beste investeringsrådet som finnes er: Spar ti prosent av lønnen din hver måned før du gjør noe som helst annet.

Toppsjefen i det svenske investeringsselskapet Spiltan, Per H. Börjesson, har skrevet bok om hvordan alle svensker kan bli millionærer fra hengekøya, skriver Business Insider.

Hemmeligheten er ifølge Börjesson å følge noen gode råd, og holde fast ved dem gjennom tykt og tynt. Her er Börjesson fem tips for å bli millionær - nesten uten å løfte en finger:

1. Spar ti prosent av inntekten din hver måned

- Det beste investeringsrådet som finnes er: Spar ti prosent av lønnen din hver måned før du gjør noe som helst annet. Ikke vent, sier Börjesson.

2. Ikke lev over evne

- Jeg legger stadig merke til at folk bruker penger på ting de egentlig ikke trenger, som å spise lunsj på restaurant i stedet for å lage hjemme, kaffe på vei til jobben, lottokuponger, røyk også videre, sier toppsjefen.

3. Kjøp aksjer eller fond

- Dersom du kjøper aksjer, er investeringsselskaper et godt alternativ. Når det kommer til fond, velg indeksfond med lave avgifter eller aktive fond. Du kan også kjøpe individuelle aksjer med høy kvalitet.

4. Behold dine aktiva

- Det beste er å aldri selge alle aksjene dine. Men du kan bruke noe på en leilighet eller på drømmeferien.

5. Vær kritisk til råd fra investerings-rådgivere

Börjesson mener man ikke bør lytte for mye til "ekspertene", men istedet gjøre egne avgjørelser når det gjelder penger. Når du kjøper indeksfond bør du være sikker på at avgiftene er lave. Da vil du kunne beholde det meste av utbyttet.

- Det mest tragiske er at selv mennesker som sparer hver måned ikke kan bli millionærer dersom de faller for dårlige anbefalinger fra rådgivere som egentlig bare er salgsmenn, sier han.

Les også:   Tjente 95.000 i timen - hele døgnet - året rundt

Saken ble først publisert på Hegnar.no.

Privatøkonomi
Populært