Slik investerer Nesbø 100 millioner kroner

Jo Nesbø
Jo Nesbø Foto: scanpix

Før forfatterkarrieren, jobbet Nesbø på 90-tallet i finansbransjen. Med alle pengene suksessen har gitt, har han også fått bruk for gamle ferdigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Skriveverkstedet har Nesbø investert 103 millioner kroner i finansielle instrumenter, viser selskapets årsregnskap for 2016, ifølge DN.

Nesbø har plassert 55 millioner i rentepapirer og obligasjoner, mens 37 millioner er plassert i aksjer. De resterende elleve millionene er fordelt mellom uspesifiserte finansielle instrumenter og andeler i deltagerlignende selskaper.

Aksjer mest lønnsomt

Aksjene hadde ved utgangen av fjoråret en virkelig verdi på 45 millioner kroner, og er den investeringen som har kastet best av seg, skriver DN. Obligasjonene og rentepapirene har steget i underkant av 700.000 kroner i verdi.

Nesbø realiserte på toppen av dette gevinster for 3,1 millioner kroner i fjor i Skriveverkstedet. I tillegg kommer 2,8 millioner kroner i andre driftsinntekter, ifølge avisen.

I 2015 hadde Nesbø en avkastning på finansinvesteringene på 2,3 millioner kroner og 4,4 millioner kroner i andre driftsinntekter.

Les også: Arbeidsledigheten faller videre

«Buss for tog» koster 100 millioner kroner

(Artikkelen er først publisert på Hegnar.no)

Personvernpolicy