Meny

– Huffameg, stakkars Bjørn Dæhlie

Bjørn Dæhlie har måtte tåle mange kommenter etter morgenmøtet hos Civita. Foto: Jørgen Hyvang.
Bjørn Dæhlie har måtte tåle mange kommenter etter morgenmøtet hos Civita. Foto: Jørgen Hyvang.
Mange har reagert på Bjørn Dæhlies uttalelser om formueskatten. – Jeg mener at akkurat formuesskatten er en uheldig skatt, skriver Dæhlie.

Under et frokostmøte arrangert av tankesmia Civita, uttalte Bjørn Dæhlie at han har «følt det har vært litt tungt» å gå fra skisporet til forretningslivet, fra å få medalje for god innsats til å bli "belønnet" med formueskatt.

– Hvis bedriften din begynner å få en verdi, så får du formueskatten som en slags medalje til slutt, sa Dæhlie under møtet.

– Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formueskatt, fortsatte han.

Les også: Bjørn Dæhlie syns formuesskatten er tung

– Stakkars Bjørn

Dæhlies uttalelser har skapt reaksjoner på sosiale medier. En av de mange som har reagert er NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

– Huffameg, stakkars Bjørn Dæhlie. Dette var leit å lese. Håper han i hvert fall har tak over hodet, skriver Bae på Twitter.

Den tidligere skiløperen, som har bygget seg opp en karriere på eget klesmerke og eiendomsinvesteringer, hadde i fjor en formue på nesten 400 millioner kroner.

Les også: Dæhlie og Ulvang brukte også salbutamol

– Kan håndtere smerten

– Hvis Bjørn Dæhlie synes det er for tøft å ha over 350 millioner i formue, kan jeg godt ta over pengene. Jeg tror jeg kan håndtere smerten, skriver bystyrerepresentanten for Miljøpartiet De Grønn, Eivind Trædal, på Twitter.

Nyhetssjef i Klassekampen Mimir Kristjansson har sett nærmere på Dæhlies skattebelastning.

– Dæhlie hevder han betaler sin «normale skatt» med glede. Og står oppført med 0 - NULL - i inntekt i skattelistene. «Normal skatt my ass», skriver Kristjansson.

Folk skjønner ikke

Leder i Civita, Kristin Clemet, er usikker på om folk skjønner hva de snakker om når de kritiserer Dæhlie.

– Forstår de som kommenterer dette, at dette ikke er penger han har under hodeputa, men at det er verdier i bedriftene han eier og eventuelt driver? Det han er imot er jo formueskatt på såkalt arbeidende kapital, det vil si penger som gjerne skulle blitt brukt til videre investering i bedriftene, sier Clemet til TV 2.

Takknemlig for alt

I en kommentar på VG skriver Dæhlie at han angrer på uttalelsen som har skapt furore på sosiale medier, og at han ikke «raser» mot formueskatten, slik enkelte medier har skrevet.

– Jeg har ingenting imot å betale skatt. Jeg betaler både min personlige skatt og selskapsskatten med glede, og jeg er takknemlig for alt vi får igjen for skatten vi betaler, skriver han.

Og fortsetter:

– Men jeg mener at akkurat formuesskatten er en uheldig skatt, fordi den tapper bedriftene for ressurser som kunne vært brukt til å investere mer og utvide virksomheten og antall arbeidsplasser eller starte flere bedrifter, skriver han.

Les også: Investor Bjørn Dæhlie: - Du skal ha nerver av stål

Privatøkonomi
Populært