Vil gjøre bankkortet overflødig

Lanserer neste generasjon Vipps

Betalingsløsningen Vipps har vært en formidabel suksess. Torsdag lanseres neste generasjon Vipps. Foto: NTB scanpix.
Betalingsløsningen Vipps har vært en formidabel suksess. Torsdag lanseres neste generasjon Vipps. Foto: NTB scanpix.

Torsdag lanserer DNB sin nye betalingstjeneste VippsGO. Nye Vipps vil ta steget fra å være en betalingsløsning for venner til å bli et komplett betalingsunivers.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNBs betalingsløsning Vipps har vært en formidabel suksess, i hvert fall når tjenesten har fungert. Siden lanseringen våren 2015 har antallet Vipps-nedlastninger steget til 2,4 millioner, og det gjøres 300.000 transaksjoner i appen om dagen.

Torsdag lanseres neste generasjon Vipps, VippsGO. Med denne vil norske lag, foreninger, butikker og bedrifter få muligheten til å selge sine varer og tjenester gjennom mobiltelefonen, skriver DNB i en pressemelding.

– I dag går folk rundt med bankkortet i en lomme festet til mobiltelefonen. Om få år kommer vi til å le av hvor meningsløst det var. Det er nesten som å ha en kuleramme festet til PC-en, sier Vipps-sjef Rune Garborg i pressemeldingen.

Les også: Vipps er oppe igjen

Ambisjonene til Vipps er at betalingsløsningen skal endre seg fra vennebetaling til det som omtales som en 360-graders betalingsløsning.

Vipps er foreløpig relativt tilbakeholden med detaljer, men i et intervju med Side3, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB at endringene i den neste generasjonen vil gjøre det enklere å overføre penger til profesjonelle aktører, fortrinnsvis av typen lag, foreninger, små bedrifter og butikken på hjørnet.

Les også: Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett

– Vi gjør det veldig enkelt å legge til rette for disse, og det å legge opp til Vipps på en full takeaway-meny bør ikke ta mer enn en halvtime, sier Korsberg Dalsbø.

Personvernpolicy