Tone Damli risikerer 400.000 i gebyr etter riving av villa

Foto: NTB scanpix

For to år siden kjøpte Tone Damli en nærmere 100 år gammel villa i Bærum. Knapt to år senere ble den revet. Ifølge kommunen skjedde rivingen uten tillatelse. Nå venter 400.000 i ekstra gebyrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det er åpenbart at de kjente til at det var ulovlig å rive bygningen», skriver saksbehandler Marit Bakkerud i Bærum kommune.

Ifølge Budstikka må Tone Damli og samboeren Markus Foss, som hun kjøpte villaen sammen med, trolig ut med 200.000 kroner i gebyrer for selve rivingen, og ytterligere 200.000 kroner for avfallet som ble igjen etter rivingen.

Kommunen viser til at bygningens areal på 264,9 kvadratmeter har gitt en betydelig avfallsmengde, og at mindre strenge krav til miljøvennlige byggematerialer gjaldt da bygget ble reist på 1920-tallet.

«Den ulovlige rivingen av bygningen har dermed medført reell fare for alvorlig uopprettelig skade, og reell fare for helseskade og/eller skade for miljøet.»

I et svar fra Tore Kopperud i Kopperud Bygg Invest AS, som fikk oppdraget med å rive villaen, hvor prisantydningen var satt til 8,4 millioner, heter det at alle bestemmelser ble ivaretatt under rivearbeidene. Firmaet avviser at avgrensningen mellom rivning og total ombygging ikke var entydig fra kommunens side.

Bærum kommune har tidligere frarådet riving av blant annet kulturvernhensyn.

Også naboer på Blommenholm har vært kritiske til rivingen av «Villa Solum».

Budstikka har ikke oppnådd kontakt med Markus Foss, og VGs forsøk på å få Tone Damlis manager David Eriksen i tale, har heller ikke lyktes.

Personvernpolicy