Ni av ti hundeeiere betaler erstatning uten grunn

<p>Det kan røft for seg når hunder leker. Men det er ikke sikkert du trenger betale dersom uhellet skulle være ute. Foto: Colourbox</p>
Det kan røft for seg når hunder leker. Men det er ikke sikkert du trenger betale dersom uhellet skulle være ute. Foto: Colourbox

De fleste hundeeiere får dårlig samvittighet og betaler gjerne tusenvis av kroner dersom hunden skader noen eller noe. Men ofte er det ikke nødvending.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en fersk pressemelding skriver Tryg Forsikring at ni av ti hundeeiere ikke aner hvordan hunden deres er forsikret. Forsikringsselskapet får årlig et titalls henvendelser fra folk som om lurer på om de kan forsikre hunden sin mot å skade andredyr og mennesker.

Saken er at de fleste allerede har denne forsikringen, men ifølge en undersøkelse Tryg har gjort, er de færreste klar over det.

Når uhellet er ute

Sett at du har en hund som har uvanen med å hoppe og sprette når den møter folk den vil leke med, for eksempel naboen din. Dersom uhellet er ute, kan enden på visa bli at naboens jakke blir ødelagt eller at vedkommende går i bakken og pådrar seg skader som må behandles av spesialist.

Leder i Tryg Forsikring, Espen Opedal. Foto: Tryg
Leder i Tryg Forsikring, Espen Opedal. Foto: Tryg

– Din nabo kan få god hjelp, men du trenger nødvendigvis ikke betale selv. Minus egenandelen, kan forsikringsselskapet redde deg, forteller leder i Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

– Hundeskader på møblement, som for eksempel sofa, dekkes av samme forsikring.

Les også: Disse hunderasene er dyrest å forsikre

Redningen kan ligge i innboforsikringen

Dersom det skulle være personskader inne i bildet, kan innboforsikringen din komme deg til unnsetning. Innboforsikringen inneholder nemlig en ansvarsdekning, og hunden din er en del av innboet ditt.

– Det vil si at dersom hunden din skader andre, og vedkommende som blir skadet krever å få dekket utgifter til fysioterapeut, bør du ringe forsikringsselskapet ditt og sjekke om innboforsikringen kan hjelpe deg, sier Opedal.

Innboforsikringen vil også kunne hjelpe deg om hunden din skader et annet dyr.

– Om hunden din skader en annen hund kan det fort bli langt dyrere behandling enn å fikse oss mennesker. Innboforsikringen dekker også skader på andre dyr, avslutter han.

Les også:

Denne kaffetrakteren startet hyttebrann

Dette kan spare deg for tusenlapper i forsikring

Viktig å vite før Fido blir med på ferie

Personvernpolicy