Timeshare-selskaper får juling i Spanias Høyesterett

<p>Timeshare-selskaper på Gran Canaria er godt representert, men også selskaper på Tenerife og i Malaga har lidd nederlag i spansk Høyesterett den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Timeshare-selskaper på Gran Canaria er godt representert, men også selskaper på Tenerife og i Malaga har lidd nederlag i spansk Høyesterett den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det tikker inn kjennelser fra Høyesterett i Madrid der timeshare-selskapene har tapt mot kunder som har saksøkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Timeshare innebærer at man kjøper seg bruksrett til en leilighet for en bestemt tidsperiode i et bestemt ferieanlegg.

Kjennelsene fra Spansk Høyesterett sier nesten uten unntak at timeshare-kontraktene blir annullert fordi de ikke er i overensstemmelse med loven, skriver Canarijournalen.no.

De fleste kontraktene er kjent ugyldig fordi de var uten tidsbegrensning, mens de ifølge loven må ha varighet på mellom 3 og 50 år.

Kundene blir tilkjent kjøpesummen pluss rettsomkostninger og renter.

Les også: Norske timeshare-kunder føler seg lurt: – Er eitrende forbanna

Mens det tidligere for det meste var Anfi del Mar på Gran Canaria som tapte sak etter sak, har flere andre timeshare-selskaper også fått gjennomgå i Høyesterett de siste månedene. Det viser søk i databasen til Poder Judicial, som er hovedrådet for rettsvesenet i Spania, skriver Canarijournalen.

Bare de to siste månedene har det vært hele ni tap i Høyesterett for Anfi del Mar. I et av tilfellene var saksøkeren trolig norsk, i og med at han er tilkjent 162.852 norske kroner. Andre beløp er i britiske pund og euro, skriver nettstedet.

Les også: Dømt til å annullere timeshare-kontrakter på Gran Canaria

Timeshare-selskaper på Gran Canaria er godt representert, men også selskaper på Tenerife og i Malaga har lidd nederlag i spansk Høyesterett den siste tiden. En lang rekke saker står fremdeles i kø, og nye saker kommer stadig til, ifølge Canarijournalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden