Meny

Megler etter visning: – Folk er desperate

Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da budrunden på den 130 kvadratmeter store rekkehusleiligheten på Bekkestua i Bærum var over, hadde prislappen kommet opp i ni millioner kroner.

– Jeg møtte mennesker som har lett lenge etter bolig i et glissent marked. Det resulterte i en heftig budrunde hvor det til slutt var to som knivet på toppen, forteller megler Kristin Strømme i DNB Eiendom til budstikka.no.

Om lag 100 personer var innom i løpet av en times visning.

Prisantydningen på rekkehuset var på 6.950.000 kroner. Ettersom salgssummen endte på ni millioner kroner, ble kvadratmeterprisen nesten 70.000 kroner.

Les også: Bygdøy-luksus til 190 millioner setter ny prisrekord

Luksusvilla på «billigsalg»

Boligsalg og samlivsbrudd: – Ofte har ingen av partene råd til å eie boligen

– Helt vilt om dagen

Ifølge megleren ble prisantydningen beregnet blant annet på bakgrunn av at det nesten ikke hadde vært solgt boliger i akkurat denne delen av Bekkestua, og at det derfor var lite sammenligningsgrunnlag.

– Vi strever etter å finne riktig pris for å bruke tid og fokus riktig. Det er helt vilt om dagen, og det er nesten umulig å selge under eller til prisantydning. Folk er nærmest desperate etter å finne seg bolig, sier megleren til lokalavisen.

Få boliger, lav rente

Det var en familie fra Oslo som til slutt stakk av med rekkehuset etter å ha lagt inn det høyeste budet.

DNB Eiendom viser til at det for tiden er få boliger til salgs i Bærum, og at det kan forklare den høye salgsprisen, kombinert med lav boligbygging og lave renter.

Les også: Forsker: – Ingen boble i boligmarkedet

Staten tjener stadig mer på nordmenns boligkjøp

Tidenes høyeste boligpriser i Norge

Privatøkonomi
Populært