Ansatte i kaffegigant fikk uoppnåelige mål:Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort

Espresso House i Sverige gjorde hverdagen for sine ansatte til mareritt. Her fra kaffebaren i Barcode i Oslo Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Espresso House i Sverige gjorde hverdagen for sine ansatte til mareritt. Her fra kaffebaren i Barcode i Oslo Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen overtid, butikksjefer måtte jobbe for syke, ansatte gråt i telefonen. Nå legger Espresso House seg flat. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min nærmeste overordnede ba meg om å sende de ansatte hjem om vi ikke solgte godt nok, sier en kilde Aftonbladet har snakket med.

Ifølge kilden ble det ikke gitt overtidsbetaling, men heller gitt tilbud om bonuser om målene ble oppnådd, men målene var umulige. Ved unntak kunne utbetalingene av bonusene opp mot 200.000 svenske kroner utbetales.

Kilden forteller videre at på ledige dager fikk vedkommende telefonsamtaler hvor kollegene gråt hysterisk. En leder forteller at da vedkommende betalte ut overtid, måtte bemanningen reduseres. Og var ansatte syke, måtte lederen steppe inn – og risikerte å jobbe fra 07 om morgenen til 21 på kvelden.

Presseansvarlig Robin Wilhelmsson i Espresso House skriver i en epost til Aftonbladet at de ser veldig alvorlig på dette og er ikke forenlig med hvordan de skal jobbe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : Starbucks åpner kaffebar i Italia

– Vi ser vi har et behov for å forbedre oss i rollen som og vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort, vi synes dette er veldig uheldig, skriver Wilhelmsson.

Espresso House ble først etablert i Sverige, før det ble kjøpt opp av et norsk investeringsfond, for så bli solgt videre til en tysk milliardær for fire år siden.

Ifølge Dagens Næringsliv har kjeden på seks år klart å etablere 50 kaffebarer i Norge, og har til sammen 800 ansatte.

Regnskapene til den norske delen viser at omsetningen i fjor steg kraftig, fra 238 millioner kroner i 2017 til 317 millioner i fjor. Overskuddet før skatt ble på nesten 10 millioner kroner.