Olav Thon (96): – Jeg betraktes nærmest som et dyr

<p>Olav Thon på vei inn til sentralbanksjefens årstale.</p>
Olav Thon på vei inn til sentralbanksjefens årstale. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Milliardæren Olav Thon planla å jobbe til han ble hundre, men åpner nå for å bli pensjonist. – Jeg har som mål om at jeg skal fullføre året, sier han.

Det er nettstedet E24 som har snakket med eiendomskongen Olaf Thon (96).

– Jeg hadde trodd at jeg skulle fortsette til jeg er 100, men nå har jeg fått noe trøbbel med knærne, det er noe ordentlig skitt, så jeg vet ikke hvor mye det vil hindre meg. Jeg har som mål om at jeg skal fullføre året, og kanskje ett eller to år til, sier han til E24.

Thon forteller også at han fremdeles jobber lange dager på kontoret, og tar de avgjørende beslutningene i Olaf Thon Gruppen som omfatter 91 kjøpesentre og 80 hoteller.

– Når jeg nå går mot mitt 97. år, betraktes jeg nærmest som et dyr, spøkte han under et foredrag i Oslo.

I sommer giftet Thon seg med Sissel Berdal Haga Thon (79). De har i over 30 år vært et par, samtidig som eiendomsmilliardæren vært gift med alzheimer-rammede Inger Johanne Thon. Hun døde i april i fjor.

Til E24 mimret Thon også om at arbeidsmoralen som han mener var bedre før, og at arbeidet må være en glede i seg selv. 96-åringen er ikke overbevist om at den oppvoksende slekt ser det på samme måte. Han mener det er «skremmende» at folk passer på sine rettigheter til fridager.

Thon er heller ikke begeistert over at ungdom som tar seg et friår etter skolegang:

– Bevare meg vel, når man har gått på skole i 13 år, og så tar man seg en jordomseiling. Det har jeg fortjent, sier de, men de har ikke fortjent en ting, sier Thon til E24.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært