Røkke setter rekord igjen: – REV Ocean er verdens største forskningsfartøy

Kjell Inge Røkkes miljøforskningsselskap REV Ocean sjøsetter det de lanserer som verdens største forskningsskip. Det har fått samme navn som selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En monumental dag for for et monumentalt skip, uttaler en stolt administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean, i en pressemelding fra det Kjell Inge Røkke-eide forskningsselskapet.

Fartøyet, som også har fått navnet REV Ocean, er ifølge pressemeldingen, verdens største og mest avanserte forskningsfartøy.

REV Ocean ble sjøsatt fra verftet VARD Tulceai Romania lørdag, etter en

byggeperiode på halvannet år.
– Vi er nå et steg nærmere vår visjon om å beskytte og overvåke havene, sier Nina Jensen.

Det 182,9 meter lange fartøyet setter nå kursen mor Norge.

REV Ocean har en kapasitet om bord til 35 besetningsmedlemmer og 55 forskere. Av utstyr nevnes forskningstrål, sonar-systemer, lobratorier, auditorier og

klasserom – og ubåter.

Det er ikke første gang Kjell Inge Røkke setter verdensrekord til sjøs. I 1996 sjøsatte den daværende Aker RGI-eieren American Monarch, verdens største og mest avanserte fabrikktråler. Båten skulle settes inn i fiske i Chile, men ble møtt med store protester fra Grennpeace International og lokale miljøverere i Chile. Det hele endte med at American Monarch ble lagt i opplag, og etter hvert leid ut til et russisk fiskerederi.

Personvernpolicy