Hamar-restaurant går ny rettsrunde mot Thon

Olav Thon vant i tingretten, men kampen om å bruke navnet Stortorvets gjestgiveri fortsetter i Lagmannsretten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Olav Thon vant i tingretten, men kampen om å bruke navnet Stortorvets gjestgiveri fortsetter i Lagmannsretten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil kjempe for retten til å beholde navnet på restaurant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en måned siden ble det kjent at Oslo tingrett hadde dømt i favør av Olav Thon. Eiendomsmagnatens selskap hadde gått til sak mot Hamar-selskapet Madriku fordi selskapet eier en restaurant på Hamar, som heter Stortorvet Gjestgiveri, i likhet med restauranten Thon eier i Oslo.

Sistnevnte restaurant har en 300 år lang historie.

Goliat mot David: – Jeg trodde Thon ville vist større raushet

Oslo tingrett slo fast i dommen at restauranten i mjøsbyen må endre navn fordi både navnet og logoen er for likt navnbroren i Oslo. Tingretten idømte Madriku å betale 75.000 kroner i erstatning, samt 140.550 kroner i saksomkostninger.

Nå blir saken anket.

– Det stemmer at vi har inngitt anke i saken. Mine klienter mener domsavgjørelsen er gal, bekrefter Madrikus advokat Terje Lundby Michaelsen til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tapte i tingretten: Olav Thon vant søksmål mot restaurant på Hamar

Byr på forvirring

I dommen står det å lese at selv om både stortorvet og gjestgiveri er alminnelige begrep, bidrar kombinasjonen av de to til misforståelser når folk booker bord på nett.

Vi har ikke tenkt å ombestemme oss. Vi holder på dette. Vi er ikke overrasket over at de anker og de ser mulighet til å holde på navnet litt lenger, sier Thons advokat Christian J. Aubert til ABC Nyheter.

Det hører med til historien at Stortorvet Gjestgiveri på Hamar ikke har bordbestilling på nett. Restauranteier Erik Jacobsen sa etter dommen i tingretten til ABC Nyheter at de på denne måten ikke stjeler kunder fra Oslo, men det hender at gjester som skal til Hamar booker bord i Oslo, og da ikke møter opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jacobsen sier det bekymrer ham om dommen blir stående.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir bankeier: Norske milliardærer venter «take off» med BRABank

Flere må bytte navn

– Blir dommen fra tingretten stående vil den danne presedens, sier han. Jacobsen viser til at det tross alt er mange institusjoner med like navn, sier han og viser til at det i Norge er mange hotell som heter Grand.

Tjener godt: Olav Thon håver inn milliarder

Skal bare det hotellet som var først med å ta navnet Grand få beholde det? I så fall hva da med Astoria? På Hamar ligger Hotell Astoria, i Oslo ligger Thon Hotell Astoria. Blir dette den neste saken som havner i retten?

Han er også uenig i at navnene er så like som tingretten skal ha det til. I Oslo benyttes både eiendoms-S og æ i gjestgiveri, noe de ikke gjør på Hamar. Han viser til at det i Oslo er opptil flere måter navnet skrives på, på Hamar er det bare én.

– Jeg hadde trodd at en mann som Olav Thon hadde vist en noe større raushet overfor en liten restaurant med 45 sitteplasser her på Hamar, men det er nå så.

Tjener på kjøpesentre: Salgsvekst på 1,5 prosent for Thons kjøpesentre