Folk er folk avviser konkurs: – Vi fortsetter å lage blad

Salg av gatemagasinet «Folk er Folk» i Oslo. Arkivfoto fra 2012: Anette Karlsen / NTB scanpix
Salg av gatemagasinet «Folk er Folk» i Oslo. Arkivfoto fra 2012: Anette Karlsen / NTB scanpix

Leder Bjønnulv Evenrud bestrider konkursen Oslo Byfogdembete har åpnet i boet til hjelpeorganisasjonen «Folk er Folk Arbeid», og sier saken vil ankes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev ABC Nyheter om konkursen som 28. juni ble åpnet i boet til foretaket «Folk er Folk Arbeid». Organisasjonen har drevet ulike tiltak for tilreisende romfolk siden 2012, blant annet ved utgivelse av gatemagasinet «Folk er Folk».

– Vår virksomhet med å utgi bladet fortsetter uavbrutt. Vi ga ut et blad i juni, og det kommer et i begynnelsen av august. August-utgaven blir nr. 51 av gatemagasinet siden prosjektet startet i 2012, sier Bjønnulv Evenrud til ABC Nyheter.

Han sier organisasjonen, som siden i fjor har vært drevet på frivillig basis, vil anke byfogdens konkurssak.

Faksimile av juni-utgaven av Folk er Folk.
Faksimile av juni-utgaven av Folk er Folk.

– Konkursen er ikke reell, og vi mener vi ikke har fått en rimelig sjanse til å fremlegge vår sak hos byfogden. Det vil vi gjøres snarest, og anker nå konkurssaken.

Les også: Konkurs i «Folk er Folk Arbeid»

– Selges i hele landet

Advokat Morten Haugen ved Rime advokatkontor er oppnevnt som bostyrer. Han opplyste mandag at det er en av de ansatte i foretaket som har begjært konkurs. Evenrud ønsker ikke å kommentere omstendighetene rundt begjæringen.

Gateselgerne betaler 25 kr for bladet, og selger det videre for 100 kroner, opplyser Evenrud.

– Hvem som helst som har behov kan selge bladet. Mange selger bladet over hele landet, og forsørger familien sin på den måten.

Det siste årsregnskapet fra Folk er Folk Arbeid som ble mottatt og godkjent av Brønnøysundregisteret er for regnskapsåret 2015, innlevert høsten 2017. Bostyrer Haugen bekreftet mandag overfor ABC Nyheter at det er innlevert foreløpige regnskap uten bilag, også for 2016 og 2017.

– Enorm oppgave

Leder i Folk er Folk Bjønnulv Evenrud sier organisasjonen har jobbet i en krevende situasjon:

Bjønnulv Evenrud i Folk er Folk ved inngangen til romleiren som ble organisert på Årvoll i 2012. Organisasjonen har drevet flere tiltak for tilreisende romfolk. Arkivfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Bjønnulv Evenrud i Folk er Folk ved inngangen til romleiren som ble organisert på Årvoll i 2012. Organisasjonen har drevet flere tiltak for tilreisende romfolk. Arkivfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Vi har utført en enorm arbeidsoppgave i det norske samfunnet, og har hatt veldig mye å gjøre hele tiden. I dag drives alt på frivillig basis, og det betyr at ting noen ganger tar lenger tid enn ideelt. Men vi følger alle krav myndighetene stiller, sier Evenrud.

Han forteller at foretaket i løpet av 2017 gikk over fra å ha administrativt ansatte til å drive på rent frivillig basis.

Folk er Folk er et mangslungent hjelpeprosjekt:

– Vi har drevet med aktivistisk hjelp til folk på gata, og har hjulpet med telt og soveposer, beskyttet dem mot trakassering og annet. Folk er Folk Arbeid ble opprettet blant annet for å formidle strøjobber, samt arbeidet med bladet.

Les også:

Listhaug: – Ingenting av det jeg har sagt er løgn

Bak dette piggtrådgjerdet bodde familien til Josef

Rune Gerhardsen ut mot eget parti: – Dette er apartheid (november 2017)

Stemmer: Tigger i verdens rikeste land

Personvernpolicy