Majones-milliardærer avslørt med lite delikat fabrikk

Den norske mangemillionæren Knut G. Heje styrer Agra som står bak en rekke nordiske merkevarer som Mills og Delikat i Norge. Nå henges deres danske datterselskap ut for mugg og uhygienisk produksjon i Jylland-
Den norske mangemillionæren Knut G. Heje styrer Agra som står bak en rekke nordiske merkevarer som Mills og Delikat i Norge. Nå henges deres danske datterselskap ut for mugg og uhygienisk produksjon i Jylland- Foto: agra.no / NTB scanpix

De styrtrike norske eierne av Mills og Delikat, familien Heje, anklages for svært uhygienisk produksjon i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut G. Heje har kontroll over store deler av markedet for majones, smør og margarin.

Majonesmilliardæren har vunnet disse markedsandelene gjennom blant annet Agra og merkevarer som Mills og Delikat. På Kapitals liste over Norges 400 rikeste ligger Knut G. Heje på 131. plass med to milliarder.

Etter at det danske Mattilsynet, Fødevarestyrelsen, har gjort flere avsløringer av dårlig hygiene ved en fabrikk som eies av moderselskapet Agra, henges han og sønnen, Knut K. Heje, ut i en av Danmarks største aviser.

Ekstrabladet fastslår under tittelen «Uhygiejnisk jysk fabrik forgylder norske mayo-milliardærer» at fordervet majones og remulade skal tyte ut fra en gammel slitt fabrikk på Jylland.

Avisen skriver at det har vært nødvendig å trekke tilbake gigantiske mengder uspiselig majones, remulade og dressing hele seks ganger siden juni i fjor. Det skal ha skjedd mens «millioner har veltet inn i pengebingen» til familien Heje.

Flere produkter skal ha hatt mugg, produksjonen skal ha skjedd med rustent utstyr og man skal ha avdekket muselort på et loft over produksjonslokalene.

De siterer matvareeksperten Orla Zinck på at fabrikken burde ha mistet all troverdighet og at produsentene ser ut til bare å interessere seg for inntjeningen.

Direktøren for det danske datterselskapet Sthryns/ Graasten, Kristian Kornerup, sier at problemene nå skal være løst, og lover at man har tatt dette på høyt alvor.

– Det er selvsagt ikke akseptabelt at noen forbrukere dessverre har opplevd produkter som ikke har levd opp til forventet kvalitet, sier han til Ekstrabladet.

Kornerup understreker overfor Ekstrabladet at matmyndighetene ikke hadde noe å anmerke etter sitt siste besøk ved fabrikken den 23. april i år.

--

ABC Nyheter har prøvd å få en kommentar fra Knut G. Heje om avsløringene og omtale av seg selv, men har ikke lykkes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden