Meny

Inkassosjef kjøper 450 leiligheter i Spania

Endre Rangnes. Foto: Ivan Kverme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Axactor skulle tjene penger på inkasso og kjøp av misligholdt bankgjeld. Nå blir det også kjøp av boliger direkte fra banker, spesielt i Spania.

– Regulatoriske endringer gjør at det har åpnet seg et helt nytt marked. Jeg tror dessuten ikke dette markedet kommer til å vare i så veldig mange år, men i løpet av denne periode skal vi være aktive, sier Endre Rangnes, konsernsjef i Axactor, til Finansavisen.

Konsernsjefen sikter til boliger som bankene har overtatt fordi eieren ikke klarer å betjene gjelden (såkalt REO, real estate owned), skriver Finansavisen. Onsdag presenterte Axactor både kvartalstall og sitt første kjøp av en slik boligportefølje.

En pakke bestående av usikrede lån med en pålydende verdi på 300 millioner euro, pantesikrede lån på 94 millioner euro og 450 boliger til en verdi av rundt 40 millioner euro er kjøpt av en spansk bank.

Les også: Inkassobunken vokser blant de eldre

– Vi ser at det blir stadig mer populært å lage slike pakker, og vi tror det er fornuftig å kunne by på hele pakken fremfor deler av den. Derfor vil vi fortsette å kjøpe boliger. Vi kjøper mindre og mellomstore hus, fordi disse er enklest å selge. Vi holder oss dessuten unna ferieboliger, sier Rangnes til Finansavisen

Porteføljekjøpet i Spania er også det første Axactor gjør gjennom det nylig opprettede selskapet som eies sammen med John Fredriksens Geveran Trading.

Les også: Ser saftig oppside i Axactor

Rangnes spår at det vil bli foretatt flere kjøp av boligporteføljer.

– Selv om bankene har overtatt mange boliger, er det foreløpig ikke solgt så mye på grunn av lave eiendomspriser. Bankene må imidlertid selge unna fordi dette er blitt en ganske stor balansepost, avslutter Rangnes.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Populært