Meny

Danske Bank avvikler MobilePay i Norge

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix
Danske Bank er i samtaler med Vipps om en norsk distribusjonsavtale etter å ha besluttet å avvikle MobilePay i Norge.

Tidligere onsdag ble det kjent at den nordiske storbanken Nordea inngår samarbeid med betalingstjenesten Vipps.

Nå skal også Danske Bank være i dialog med Vipps, fremgår det av en pressemelding.

– Vi har lært enormt mye de siste to årene og vår tilstedeværelse har vært viktig for utviklingen i det norske mobilbetalingsmarkedet. Vi er stolte av at vi, som en utfordrer med sterkt fokus på produktutvikling, har bidratt til at forbrukerne har fått stadig mer brukervennlige løsninger. Nå skal vi skrive et nytt kapittel i denne historien, sier Jesper Nielsen, direktør for personmarkedet i Danske Bank-konsernet og styreleder i MobilePay.

Les også: Nordea inn i MobilePay

DNB-sjefen: - Vi er åpne for alt som måtte skje

Intensjonen til Danske Bank er å fullføre en avtale med Vipps så fort som mulig.

– Vipps deler vårt intense fokus på å etablere en løsning med stor utbredelse og høy brukervennlighet som er i konstant utvikling. Vår ambisjon er at den dialogen vi nå har, snarlig ender med at vi kan tilby våre kunder denne løsningen i Norge. Inn i dette tar vi med oss vår mangeårige erfaring fra det nordiske markedet. Kombinasjonen av dette mener jeg vil kunne bli en svært god løsning for bankens kunder, som fortjener at vi hele tiden sikrer at de har de beste løsningene, avslutter Nielsen.

Banken opplyser at de vil fokusere på prosessen videre for kundene som bruker MobilePay.

– Vi bygget opp et ambisiøst MobilePay i Norge, med en solid løsning og dyktige medarbeidere. Nå er det viktigste for oss å sikre en så god prosess som mulig for våre brukere og bedriftskunder. Arbeidet vil pågå en stund og vi vil bruke så mye tid som er nødvendig, sier Nielsen.

Les også: Flere banker blir med i MobilePay-samarbeid

(Artikkelen er først publisert i Hegnar)

Privatøkonomi
Populært