Reitan avviser Rema 1000-salg for 50 milliarder

Senest for tre uker siden var Ole Robert Reitan tydelig da han fikk spørsmål fra VG om Rema 1000 var til salgs. – Jeg har hørt rykter, men kan avkrefte dem: Vi er ikke til salgs. Bildet er tatt ved en annen anledning.
Senest for tre uker siden var Ole Robert Reitan tydelig da han fikk spørsmål fra VG om Rema 1000 var til salgs. – Jeg har hørt rykter, men kan avkrefte dem: Vi er ikke til salgs. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Ifølge Finansavisen skal Reitangruppen ha gitt investeringsbanken Goldman Sachs i oppdrag å finne kjøpere til dagligvaregiganten Rema 1000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-baserte private equity-giganter skal ha fått tilbud om å kjøpe Reitan-familiens imperium. Prisen skal ha vært opptil 50 milliarder kroner, skriver Finansavisen (bak betalingsmur).

Ifølge en av avisens kilder skal budprosessen ha funnet sted på sensommeren i fjor. De første budene skal ha kommet i september, før prosessen ble lagt på is.

Finansdirektør Kristin Genton i Reitangruppen avviser imidlertid salgsprosessen overfor Finansavisen.

Les også: Rema 1000 rensker opp i antallet leverandører

– Undervurderer Reitan-familien

Både Ole Robert og Odd Reitan har begge avkreftet spekulasjonene om et nært forestående salg. Senest for tre uker siden var Ole Robert Reitan tydelig da han fikk spørsmål fra VG om Rema 1000 var til salgs.

– Jeg har hørt rykter, men kan avkrefte dem: Vi er ikke til salgs.

I desember la han ut en video der et mulig salg av Reitangruppen ble kommentert slik:

– Hvis noen tror at vi snur oss rundt og stikker med en gang vi får litt sludd i ansiktet – ja, da undervurderer man hele Reitan-familien og hele Reitangruppen, sa Reitan. Samtidig varslet han en storsatsing for Rema 1000, skriver dn.no.

Til samme avis benektet Rema 1000-gründeren Odd Reitan i november at selskapet hadde vært i samtaler med Private equity-selskaper.

– Så godt som det går nå, er det sikkert noen private equity-selskaper som kunne være interessert, men vi har aldri hatt noen samtaler med noen, sa Reitan.

Les også: Kiwi og Coop varsler priskrig på dagligvarer

Tredoblet omsetning

I løpet av ti år har omsetningen i Reitangruppen økt fra 28 til 86 milliarder kroner.

Ifølge hegnar.no endte inntektene for morselskapet Reitangruppen i 2015 på 64,1 milliarder kroner, mens driftsresultatet før av– og nedskrivinger på 4,5 milliarder kroner.

Reitan-familien eier også Reitan Convenience, som innbefatter blant annet Narvesen og 7-Eleven, samt bensinkjeden Uno-X, skriver E24.

Tirsdag kunngjorde Reitangruppen at de tar tilbake sine egne stasjoner når samarbeidsavtalen med ST1 (Shell) utløper om to år. Fra 2019 inngår 7-Eleven samarbeid med YX på drivstoff og blir til YX 7-Eleven.

Les også: – Rema-Reitan aktualiserer behovet for lov om handelsskikk

Rema 1000 vil åpne Brustadbuer

Senest i september i fjor annonserte Reitan-gruppen en ny storsatsing av søndagsåpne butikker i de største byene.

– Vi kommer til å åpne flere søndagsbutikker, uten at jeg vil røpe hvor mange og hvor de kommer. Vi ser etter områder der markedsgrunnlaget er godt, og da fortrinnsvis i de store byene Oslo, Bergen og Trondheim, sa direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum, til Aftenposten.

Les også: – Rema får dårligere betingelser enn Norgesgruppen

Reitan-familien tar ut 200 millioner i utbytte

Personvernpolicy