Meny

Svensk «sosialistmillardær» raser mot skattesmell

Bengt Ågerup har kanskje fått tidenes skattesmell. Foto: Fredrik Sandberg / Tt / TT NYHETSBYRÅN

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De får aldri mine penger, sier han om kravet på 1,2 milliarder svenske kroner.

Det svenske skattevesenet Skatteverket krever 1,2 milliarder svenske kroner av gründeren og milliardæren Bengt Ågerup, melder Dagens Industri (bak betalingsmur).

– Det er skammelig å behandle et menneske som man har behandlet meg, sier Ågerup til avisen.

Ågerup grunnla medisinselskapet Q-med, som blant annet utviklet antirynkemiddelet restylane. Da han solgte selskapet til sveitsiske Galderna, realiserte han en aksjegevinst på 3 milliarder kroner. Én dag før solgte Ågerup sine aksjer til en stiftelse som han selv kontrollerte, noe som utløste skatteplikt, ifølge Skatteverket.

Les også: Skatteetaten avslørte svindel for 350 millioner kroner

– Sløser bort skattepenger

Ågerup påpeker at han bor i og skatter til Sveits og Frankrike, men Skatteverket mener milliardæren fortsatt har sterke koblinger til Sverige ettersom han har en leilighet i Uppsala. I tillegg har han koblinger til fotballklubben Sirius. 

Skatterevisor Jan Sundman sier til Dagens Industri at saken mot Ågerup er den største granskningen av en utenlandstransaksjon noensinne. Sundman er fornøyd med at Skatteverket har klart å skaffe bevis som gjør at de nå kan skattelegge milliardæren.

Ågerup nekter imidlertid å betale:

– De får aldri mine penger. Jeg flyttet ut i 1996. Dette er en tannløs aktivitet og de bare sløser bort skattepenger, sier han til DI.

Den selvutnevnte «sosialistmilliardæren» sier til Dagens Industri at han ikke lenger vil bidra til svenske ideelle organisasjoner.

Les også:

– Det blir mye tøffere i årene som kommer

15.120 kroner mer i engangsbeløp til nybakte foreldre

Obos-prisene steg med nesten 30 prosent i fjor

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus