Aasrud om ny skatteordning: – Pinlig for Jensen

<p>Finansminister og Frp-leder Siv Jensener ikke overrasket over at folk ikke vil betale mer enn de må i skatt.</p>
Finansminister og Frp-leder Siv Jensener ikke overrasket over at folk ikke vil betale mer enn de må i skatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

20. juni i fjor innførte regjeringen en ny ordning for de som ønsket å betale mer skatt. Til nå har finansministeren fått inn 2000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sommer ba finansminister Siv Jensen (Frp) Skatteetaten etablere en ordning for frivillig innbetaling av ekstraordinær skatt. Etter at ordningen ble lansert 20. juni, har det kommet inn 2.000 kroner.

Det viser tall Nettavisen har hentet inn fra Skattedirektoratet.

– Det er ikke særlig overraskende at nesten ingen vil betale frivillig. Uansett er jeg glad for at det er kommet på plass en mulighet, slik at politikere i partier som vil skattlegge folk hardere, frivillig kan betale inn ekstra skatt for å lette på samvittigheten, sier Jensen til Nettavisen.

Ordningen ble sett på som et stikk fra regjeringen til Arbeiderpartiet. Ordningen ble nemlig innført kort tid etter Ap-leder Jonas Gahr Støre sa at det er dypt urimelig at noen med hans økonomi får skattekutt.

Finanspolitisk talsperson i Ap, Rigmor Aasrud, mener det hele er pinlig.

– Dette må være pinlig for Frp. Siv Jensen uttalte at valgfrihet er bra da ordningen ble etablert. Etter ti måneder mangler det fortsatt 48.000 kroner før etableringskostnadene på 50.000 er betalt, sier hun.

Les også:

– Frp kutter skattene til landets elite, ikke folk flest

Tusenvis av kunder er varslet om feil i skattemeldingen

Skatteetaten skriver brev for å få flere digitale brukere

Personvernpolicy