Kronen styrker seg: Én euro koster under ni kroner

STYRKET KRONE: Både onsdag og torsdag har en euro kostet under ni kroner.
STYRKET KRONE: Både onsdag og torsdag har en euro kostet under ni kroner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Med videre oppgang i oljeprisen, er det duket for ytterligere styrking av kronen, mener sjeføkonom i Nordea Markets Kjetil Olsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen ble euroen handlet for 8,99 kroner, skriver Dn.no.

Prisen lå på under ni kroner også onsdag, men vi må cirka en måned tilbake i tid for å finne forrige gang kronen ble handlet på like sterke nivåer over en lengre periode.

At kronekursen styrker seg er knyttet til at prisen på olje øker.

OPEC ble onsdag for første gang på åtte år enige om en konkret avtale om å kutte oljeproduksjonen. Samtidig har Russland godtatt å senke sin produksjon med 300.000 fat per dag. Oljeprisen gjorde et kraftig byks etter avgjørelsen og var oppe i 52 dollar fatet. Det var første gang på én måned at prisen gikk høyere enn 50 dollar.

Les mer: OPEC enige om produksjonskutt - oljeprisen stiger

Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets skriver morgenrapporten fra meglerhuset, at han mistenker at styrkingen av kronen som vi har sett så langt, bare er begynnelsen.

– Med videre oppgang i oljeprisen, som vi tror, er det duket for ytterligere styrking av kronen fremover, skriver Olsen.

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets mener på sin side det er begrenset rom for ytterligere kronestyrking fremover, skriver Dn.no.

Les mer: Oljeprisen holder nivået

Personvernpolicy