Vipps advarer mot svindelforsøk: – Ta kontakt med banken med en gang

Vipps advarer mot svindelforsøk. Får man SMSer med lenke der man bes om å sikre sin Vipps konto, skal man bare slette SMSen.
Vipps advarer mot svindelforsøk. Får man SMSer med lenke der man bes om å sikre sin Vipps konto, skal man bare slette SMSen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonssjefen i Vipps advarer mot svindlere som sender SMS fra norske nummer og ber folk fylle inn kontaktinformasjon for å sikre Vipps-kontoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK melder at det har blitt sendt ut SMSer fra norske telefonnumre, som utgir seg for å være betalingstjenesten Vipps. Det er de ikke.

I SMSen ber de mottakeren om å trykke på en lenke «for å sikre din vipps konto». De som trykker på lenken kommer til en nettside der de bes om å oppgi kontoinformasjon, som deretter havner i svindlernes hender. Dette er svindelforsøk man også tidligere har sett har blitt brukt rettet mot Vipps-brukere.

Fenomenet er kjent som «phishing» eller nettfisking på norsk.

– Hvis du har trykket på lenka på SMS-en og oppgitt informasjon, så ville jeg tatt kontakt med banken din med en gang. Da kan de hjelpe til med å sikre kontoen din. Hvis det har forsvunnet penger ville jeg også tatt kontakt med politiet, sier kommunikasjonssjef i Vipps Hakke Kjærnes til NRK.

Hun oppfordrer folk som har fått meldingen om å slette SMSen. Å åpne lenken er i seg selv ikke farlig, men om man fyller inn informasjonen på nettsiden kan man havne i trøbbel.

– Man prøver å lure ut kortinformasjon fra kunder, som tror at de får en melding fra Vipps om at de vil sikre sin konto. Men det er ikke Vipps som sender ut disse SMS-ene, og man skal ikke trykke på linkene eller oppgi kortinformasjon, sier hun til nrk.no.